iltasyazilim
FD Üye
3 Malzemeli Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*2 buçuk su bardağı un
Dolgu için;
*Benmari usulü eritilmiş çikolata
*Fıstık ,fındık veya ceviz
3 Malzemeli Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba bugün size görüntüsüyle hazırları aratmayacak pratik ağızda dağılan muhteşem kurabiye tarifini paylaşacağım umuyorum denediğinizde sizlerde beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1
*Yoğurma kabına sıvı yağ ve pudra şekeri alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Üzerine un azar azar ilave edilerek yoğurulur sakın unu birden dökmeyin her unun kalitesi farklı oluyor az yada fazla gelebilir siz 2 ci bardaktan sonra kontrollü dökün ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir Ben 2 buçuk bardak kullandım
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içerisinde yuvarlanır fırın tepsisine dizilir işaret parmağı ile basıp çukurlar oluşturulur
*Önceden ısıtılmış fansız 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir
*Fırın ısısı farklılık gösterebilir üzeri beyaz altı hafif pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli gelir
*Pişip soğuyan kurabiyelere benmari usulü eritilmiş 1 er çay kaşığı çikolata dökülür, üzerine fıstık tozu serpilir ,biraz dinledikten sonra servis edilir
*Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Püf noktası
Tepsiyi kesinlikte yağlamayın
Kurabiyeler fırından çıkınca biraz yumuşak olabilir sakın tekrar fırına vermeyin soğuduğunda kendini toparlayacaktır
Dolgu olarak marmelat veya reçel kullabilirsiniz
Bu malzemeden 19 adet kurabiye elde edilir
*
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*2 buçuk su bardağı un
Dolgu için;
*Benmari usulü eritilmiş çikolata
*Fıstık ,fındık veya ceviz
3 Malzemeli Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba bugün size görüntüsüyle hazırları aratmayacak pratik ağızda dağılan muhteşem kurabiye tarifini paylaşacağım umuyorum denediğinizde sizlerde beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1
*Yoğurma kabına sıvı yağ ve pudra şekeri alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Üzerine un azar azar ilave edilerek yoğurulur sakın unu birden dökmeyin her unun kalitesi farklı oluyor az yada fazla gelebilir siz 2 ci bardaktan sonra kontrollü dökün ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir Ben 2 buçuk bardak kullandım
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içerisinde yuvarlanır fırın tepsisine dizilir işaret parmağı ile basıp çukurlar oluşturulur
*Önceden ısıtılmış fansız 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir
*Fırın ısısı farklılık gösterebilir üzeri beyaz altı hafif pembeleşinceye kadar pişirmeniz yeterli gelir
*Pişip soğuyan kurabiyelere benmari usulü eritilmiş 1 er çay kaşığı çikolata dökülür, üzerine fıstık tozu serpilir ,biraz dinledikten sonra servis edilir
*Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Püf noktası
Tepsiyi kesinlikte yağlamayın
Kurabiyeler fırından çıkınca biraz yumuşak olabilir sakın tekrar fırına vermeyin soğuduğunda kendini toparlayacaktır
Dolgu olarak marmelat veya reçel kullabilirsiniz
Bu malzemeden 19 adet kurabiye elde edilir
*