iltasyazilim
FD Üye
3 Malzemeli Enfes Şekerpare (İrmiksiz) Karemelize Şerbetli Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta birinin sarısı üzerine
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Kabartma tozu
*Göz kararı un
Şerbeti için :
*3 5 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 dilim limon
3 Malzemeli Enfes Şekerpare (İrmiksiz) Karemelize Şerbetli Tarifi Yapılışı Çok basit o kadar da lezzetli bir şekerpare tarifi
1
*Öncelikle 1 yumurtanın sarısını* üzerine sürmek için ayırıyoruz
*Yumurta yağ ve şekeri karıştırıp içine azar azar unumuzu göz kararı katıp katı olmayan bir hamur yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra şekil verip tepsiye diziyoruz (Ben iki çeşit yaptım görselde var )
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yuvarlaklara fındık diğerine çatal çekip 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Tatlı pişerken hemen şerbeti hazırlayalım ki şerbet soğusun
*Şerbet için 3 5 su bardağı şekeri teflon tencereye alıp sarana kadar karıştırıyoruz ,karemelize ediyoruz
*Biraz kahverengileşince suyu ve limonu döküp 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve dolaba koyup soğutuyoruz
*Tatlımızın ilk sıcağı çıkıca soğuk şerbeti döküp dinlendiriyoruz
*Afiyet olsun
*3 yumurta birinin sarısı üzerine
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Kabartma tozu
*Göz kararı un
Şerbeti için :
*3 5 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*1 dilim limon
3 Malzemeli Enfes Şekerpare (İrmiksiz) Karemelize Şerbetli Tarifi Yapılışı Çok basit o kadar da lezzetli bir şekerpare tarifi
1
*Öncelikle 1 yumurtanın sarısını* üzerine sürmek için ayırıyoruz
*Yumurta yağ ve şekeri karıştırıp içine azar azar unumuzu göz kararı katıp katı olmayan bir hamur yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra şekil verip tepsiye diziyoruz (Ben iki çeşit yaptım görselde var )
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yuvarlaklara fındık diğerine çatal çekip 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Tatlı pişerken hemen şerbeti hazırlayalım ki şerbet soğusun
*Şerbet için 3 5 su bardağı şekeri teflon tencereye alıp sarana kadar karıştırıyoruz ,karemelize ediyoruz
*Biraz kahverengileşince suyu ve limonu döküp 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve dolaba koyup soğutuyoruz
*Tatlımızın ilk sıcağı çıkıca soğuk şerbeti döküp dinlendiriyoruz
*Afiyet olsun