Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

3 Mayıs Dunya Astımlılar Gunu

3 Mayıs Dunya Astımlılar Gunu
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Global Initiative for Asthma (GINA)kuruluşunun bir aktivitesi olan, Dunya Sağlık Orgutu ve ABD Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Estitusu tarafından desteklenen Dunya Astım Gunu nedeniyle her yıl 3 Mayıs'da ceşitli etkinlikler duzenlenmektedir

Bu etkinlikler dunyada astım hastalığı dolayısıyla sıkıntı ceken insanların tumunun zamanında tanı ve uygun tedavi olanaklarına kavuşmasının gerekliliğini anlatmayı, sağlık personeli ile işbirliği icinde hastalara astım hastalığı ile başetmenin yollarını oğretmeyi ve hastalığın kotuleşmesine yol acan cevresel faktorlerden sakınmanın yollarını anlatmayı amaclamaktadır

Astımın, son otuz yılda gorulme sıklığının yuzde on arttığı, bu artışın nedeninin de cevre kirliliği olduğu goz onune alındığında astım ile ilgili calışmaların ve astıma karşı bilinclenmenin ne kadar onemli olduğu ortaya cıkmaktadır
alıntı

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt