iltasyazilim
FD Üye
3 Renkli Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet patates
*6 adet havuç
*Yarım kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*4 adet yufka
*Tuz, karabiber
Sosu İçin;
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağı
Üzeri İçin;
*2 adet yumurta sarısı
3 Renkli Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayıp kabuklarını soyup ezdikten sonra karabiber ve tuz ekleyip karıştırın Soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağıyla soteleyin, doğranmış, yıkanmış ıspanakları ilave edip tuzunu katın ve ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin Ayrı bir tavada sıvı yağını ısıtıp rendelenmiş havuçları ilave edin ve tuzunu katıp havuçlar yumuşayana kadar kavurun Sosu için yoğurdu, sütü ve sıvı yağını derin bir kasede karıştırın 1 yufkayı tezgaha yada sofraya serip, hazırladığınız sosu yufkanın her tarafına sürün Patatesli harcı yufkanın kenarına tek sıra şeklinde koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın ve bir kenara alın 2 yufkayı tezgaha serin ve sosu yufkanın her tarafına sürüp havuçlu harcı tek sıra olarak yufkanın kenarına koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın 3 yufkaya kalan sosu sürün ve ıspanaklı harcı tek sıra şeklinde koyup rulo şeklinde sarın 4 yufkayı tezgaha serin ve az sıvı yağı sürün Bu yufkanın üstüne 3 tane ruloyu koyup hepsini birlikte sarın ve bir parmak genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirin Üstlerine ve kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Not: isterseniz böreğinizi 5 yufka ile 4 renkli böreğe de çevirebilirsiniz
malzeme olarak*kıyma yada peynir kullanabilirsiniz
*5 adet patates
*6 adet havuç
*Yarım kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*4 adet yufka
*Tuz, karabiber
Sosu İçin;
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağı
Üzeri İçin;
*2 adet yumurta sarısı
3 Renkli Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayıp kabuklarını soyup ezdikten sonra karabiber ve tuz ekleyip karıştırın Soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağıyla soteleyin, doğranmış, yıkanmış ıspanakları ilave edip tuzunu katın ve ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin Ayrı bir tavada sıvı yağını ısıtıp rendelenmiş havuçları ilave edin ve tuzunu katıp havuçlar yumuşayana kadar kavurun Sosu için yoğurdu, sütü ve sıvı yağını derin bir kasede karıştırın 1 yufkayı tezgaha yada sofraya serip, hazırladığınız sosu yufkanın her tarafına sürün Patatesli harcı yufkanın kenarına tek sıra şeklinde koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın ve bir kenara alın 2 yufkayı tezgaha serin ve sosu yufkanın her tarafına sürüp havuçlu harcı tek sıra olarak yufkanın kenarına koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın 3 yufkaya kalan sosu sürün ve ıspanaklı harcı tek sıra şeklinde koyup rulo şeklinde sarın 4 yufkayı tezgaha serin ve az sıvı yağı sürün Bu yufkanın üstüne 3 tane ruloyu koyup hepsini birlikte sarın ve bir parmak genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirin Üstlerine ve kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Not: isterseniz böreğinizi 5 yufka ile 4 renkli böreğe de çevirebilirsiniz
malzeme olarak*kıyma yada peynir kullanabilirsiniz