Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

32 ilde zorunlu eğitim 9 yıla çıkıyor....

32 ilde zorunlu eğitim 9 yıla çıkıyor....
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
32 ilde gerekli eğitim 9 yıla çıkıyor &quotKadınlarımız için kayda değer bir bilgi Okul öncesi eğitim, gelecek eğitimöğretim yılından itibaren 32 ilde 5 yaş grubundan itibaren zorunlu olacak &quotMektep öncesi eğitimin zorunlu olmasının planlandığı 32 il belirleyen Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), bu illerin valileri ve ulusal eğitim müdürleriyle yarın bir araya gelerek, görüşlerini alacak &quotAlınan bilgiye göre, MEB, mektep öncesi eğitimin ileri yaşlarda taşıdığı yük nedeniyle bu yaş grubundaki çocukların okullaşma oranlarını yükseltmek amacıyla araştırmalar başlattı &quotBu kapsamda, 5 yaş (6072 ay) grubunun zorunlu eğitim kapsamına alınması için pilot başvuru formu başlatmayı kararlaştıran Bakanlık, pilot uygulamaya dahil edilecek illeri belirlerken, okullaşma oranı yüzde 51’in üstünde olanları saptama etti Hem bu illerin derslik, hoca, donatım ve materyal ihtiyaçları da göz önünde bulunduruldu &quotMEB’in belirlediği ve 2010 eğitimöğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda okul öncesi eğitimin gerekli olmasının planlandığı 32 il şöyle: &quotAmasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun &quotBakanlık verilerine kadar Türkiye’de 1130 anaokulu ile ilköğretim okullarının bünyesindeki toplam 39 bin 481 esas sınıfı bulunuyor Türkiye’de 45 yaş (4872 ay) grubu arasında toplam 761 bin 350 çocuk öğrenim görürken bu yaş devir nüfusu 2 milyon 340 bin 43 çocuktan oluşuyor Çağ nüfusu içindeki çocukların ancak yüzde 33’ü mektep öncesi eğitimden yararlanıyor Mektep öncesi eğitimden yararlanan 5 yaş (6072 ay) çocuk sayısı 591 bin 122 iken devir nüfusu 1 milyon 162 bin 951 olarak saptandı 5 yaş grubunun okullaşma oranı da yüzde 51 olarak belirlendi MEB, 20192019 eğitim öğretim yılı ardına kadar Türkiye genelinde 5 yaş grubunun okullaşma oranını yüzde 100’e çıkararak, gerekli okul öncesi eğitimi Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedefliyor  

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt