iltasyazilim
FD Üye
4 B Hizmet Sözleşmesi,
4 B Hoca Hizmet Sözleşmesi
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER 4B
(Hizmet Sözleşmesi)
Milli Eğitim Bakanlığı namına hareket eden İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri ile Milli
Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan hoca ihtiyacının kadrolu
hoca, istihdamıyla kapatılamaması hallerinde hoca unvanlı pozisyonda istihdam
edilecek ……(Silinip Kişi adı yazılacak)……………………………… arasında aşağıdaki
şartlarda bu hizmet sözleşmesi yapılmıştır
Sözleşmede geçen Bakanlık Ulusal
Eğitim Bakanlığını, YöneticilikMarmaris İlçe
Ulusal Eğitim Müdürlüğünü, KurumBakanlığa bağlı örgün eğitim kurumlarından
…… ( Silinip Mektep adı yazılacak)…………………, “personel mektep öncesi öğretmeni
derslik öğretmeni branş öğretmeni alanında istihdam edilen ……( Silinip Kişi adı
yazılacak)…………… isimli sözleşmeli öğretmeni tanımlamaktadır
Madde 1 Personel, Bakanlıkçaİdarece gösterilecek görev yerlerinde eğitim
kurumlarının idari yönetmeliklerinde kadrolu öğretmenler için öngörülen görevleri ve
verilecek emirler çerçevesinde göreviyle ilgili kendisine verilen bütün işleri yapmayı,
öğretmenlik mesleği ve ahlak kurallar ile ilkelere uymayı kabul ve taahhüt eder
Personel, hizmetin gereği gibi yürütülmesinin temini maksadıyla mevzuatın emsali
Devlet memuruna emrettiği ödevleri yerine getirmek, uyulmasını gerekli kıldığı hususlar
ile yasaklarına ve amirlerince verilecek emirlere alıntı yapmak zorundadır Değişik kanun, tüzük
ve yönetmeliklerle kadrolu öğretmenler için kabahat sanılan fiil ve hareketler karşılığında
uygulanan yaptırımlar personel için de geçerlidir
Madde 2 Personel, görevi sırasında edindiği bakımlı bilgileri, görevinden ayrılsa bile
Kurumun İzni olmadan açıklayamaz Sözleşmesi sona erdiği vakit elinde bulunan Kuruma
ait araç, gereç ve belgeleri iade etmek zorundadır
Madde 3 Personelin alıştırma saat ve süreleri, emsali kadrolu öğretmenler için
belirlenen çalışma saat ve sürelerinin aynıdır
Madde 4 Personele, anlaşma yapmış oldukları öğretmenlik alanı dikkate alınarak
emsali kadrolu öğretmenlerin alanları itibarıyla haftada okutmak zorunda oldukları aylık
karşılığı kadar ders görevini yapmaları kaydıyla her ay brüt 1446,39 TL vergi ödenir
Görevli oldukları eğitim kurumlarında haftada okutmaları gereken kontrat ücreti
karşılığı ders saatini dolduramayan personele, tahsis yaptıkları yer belediye (köylerde ise
köy sınırlan) sınırlan içinde kalmak ve öncelikle en yakın eğitim kurumunda olmak üzere,
alanlarında veya girebilecekleri öteki alanlar dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı yer alan
öteki eğitim kurumlarında ders görevi verilerek eksiklik tamamlattırılır Ödemeler her ay
başında peşin olarak yapılır Ay sonundan önce görevden ayrılmalarda, 506 sayılı Sosyal
Sigortalar Kanunu hükümlerine kadar aylık bağlanması ya da ölüm sebebiyle sözleşmeye son
verilmesi halleri dışında, kalan günlere düşen ücret tutarı aracısız geri alınır
Ödemeler her ay başında peşin olarak yapılır Ay sonundan önce görevden
ayrılmalarda, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine kadar aylık bağlanması veya
ölüm sebebiyle sözleşmeye son verilmesi halleri dıştan, kalan günlere düşen aidat tutarı
aracısız olarak geri alınır
Madde 5 Personelden sözleşme ücreti karşılığında haftada okutmak zorunda
oldukları ders saatlerini tamamlayanlara, emsali kadrolu öğretmenlere alanları İtibarıyla
haftada verilebilecek ilave ders görevi saatini geçmemek üzere ek ders görevi verilebilir
Bunlara gerçekte okuttukları her ilave ders saati için, kadrolu öğretmenlere ödenen tutar kadar
benzer yöntem ve esaslara kadar ek ders ücreti ödenir
Madde 6 Her öğretim yılında bir defaya kasten almak üzere öğretim yılının
başladığı ay içerisinde görevi başında yer alan personele, kadrolu öğretmenlere ödenen
öğretim yılma hazırlık ödeneği benzer esas ve usuller çerçevesinde ödenir Anılan aydan sonradan
göreve başlayanlara bu ödenek verilmez
Madde 7 Personel, ödev yeri dıştan geçici olarak görevlendirildiğinde gündelik
ve yol giderleri, unvanı, hizmet yılı ve öğrenim durumu benzer olan emsali kadrolu öğretmen
alınarak, 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile saptama edilen esaslara tarafından hesaplanır
Madde 8 Personel, haricen gelir getirici başka bir iş yapamaz
Madde 9 Personel, sözleşmede belirtilen öğretmenlik görevi açık havada diğer bir işte
çalıştırılamaz
Madde 10 Personel, sosyal emniyet bakımından 506 sayılı Sosyal Sigortalar
Kanununa tabidir
Madde 11 Personelin izin hakları;
a ) Yıllık Izin: Yaz tatili ile dinlenme tatillerinde yıllık izinli sayılırlar Bunlara
aşağıda sanılan hastalık ve diğer gerekçe izinleri dışında hem yıllık müsade verilmez
b ) Rahatsızlık îzni: Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü
geçmemek üzere ücretli müsade verilebilir Rahatsızlık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca
ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin ücretinden düşülür Personelin müsade hakları;
c ) Gerekçe İzni: Personele ricası üzerine, eşinin doğum yapması halinde iki gün,
kendisinin ya da çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya
kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli gerekçe izni verilir
Personelin izin hakları;
d ) Doğum İzni: Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan
daha sonra sekiz, hafta olmak üzere toplam on altı hafta vakit ile müsade verilir Çoğul gebelik
halinde, doğum öncesi sekiz haftalık müsade süresine iki hafta eklenir Ancak beklenen doğum
tarihinden sekiz hafta öncesinde, sıhhat durumunun uygun olduğunu hekim raporu ile
belgeleyen sözleşmeli bayan personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya dek işyerinde
çalışabilir Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı
süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir
Personelin müsade hakları;
e ) Süt îzni: Sözleşmeli personele, bir yaşından küçük çocuklarım emzirmeleri için
günde toplanı bir buçuk saat süt izni verilir Süt izninin kullanımına ilişkin saat seçimi, ders
görevi aksatılmayacak şekilde kurum amiri ile birlikte değer biçmek suretiyle belirlenir
Madde 12 Personel, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 1 yıl içinde mesleki
eğitime tutulur
Madde 13 Sözleşmenin Feshi:
a ) Personelin, bu sözleşmeye ya da 661978 gün ve 715754 sayılı Bakanlar Kurulu
Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara tutarsız
davranışı saptama edildiğinde, bu koşul personele yazılı olarak tebliğ edilir Tebligatta
belirtilecek günden geçerli almak üzere sözleşme sona erer
b ) Personelin, kontrat akdetme şartlarından ya da belirlenen nitelikler ile
Bakanlığın sözleşmeli öğretmenler için belirlemiş olduğu diğer şartlardan herhangi birini
taşımadığının daha sonra anlaşılması ya da görevi esnasında bu şartlarından birini kaybetmesi
halinde sözleşmesi sona erdirilir
c ) Personelin sözleşmesi, norm kadronun gerektirdiği kadrolu hoca tedarik
edildiğinde veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmesi
feshedilir
d ) 1702 ve 4357 sayılı Kanunlarda kayıtlı öğüt ve tevbih cezasını gerektiren fiil
ya da hallerin dört kere, ders ücretlerinin kesilmesi ve ücret kesilmesi cezasını gerektiren
fiil ya da hallerin üç kez, aşama ve derece indirilmesi cezasını gerektiren fiil ile meslekten
çıkarılması cezasını gerektiren fiil veya hallerin bir defa işlendiği, yapılacak disiplin
soruşturması sonucunda tespit edilmesi halinde ilgili personelin sözleşmesi feshedilir
e ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci Maddesinde belirtilmiş uyarma
veya ayıplama cezasını gerektiren fiil veya hallerin dört kere, aylıktan kesme cezasını
gerektiren fiil ya da hallerin üç defa, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren
fiil veya Devlet memurluğundan tümdengelim cezasını gerektiren fiil veya hallerin bir defa
işlendiği, yapılacak disiplin soruşturması sonucunda saptama edilmesi halinde ilgili personelin
sözleşmesi feshedilir
f ) Mesleki eğitimde başarısız bulunanların sözleşmesi feshedilir
g ) Eğitim ve öğretimin devam ettiği dönemde aralıksız iki aylık zaman zarfında
kontrat ücreti karşılığı ders Yükünün doldurulamaması durumunda sözleşmesi feshedilir
Yangın, deprem salgın hastalık, su basması, kar yağışı vb mücbir nedenlerle Kurumun
kapalı olması nedenleri ile ' derslerin yapılamaması durumlarında bu koşul aranmaz
Sözleşmenin feshi hallerinde, sözleşmeli personelin görevli olduklar! il milli eğitim
müdürlüğünce zorunlu veri ve belgeler Bakanlığa bildirilir Sözleşmenin feshi, Bakanlıkça
yapılacak değerlendirmenin sonucuna kadar karara bağlanır
Madde 14 Personel, herhangi bir sebeple, anlaşma yaptığı Kurumun bulunduğu
ilçe dışarıya tahsis yapma başvurusunda bulunamaz Ancak, idarenin sözleşmeli personel
ihtiyacının ortadan kalkması gibi haklı ve gerekli hallerde, personel aynı ililçe içerisinde
manâsız pozisyon bulunması halinde alanında hoca ihtiyacı yer alan diğer bir Kurumda
istihdam edilmek üzere yeni anlaşma yapılabilirPersonel benzer ilin diğer bir ilçesindeki
anlamsız pozisyonda istihdam edilmesi İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünün onayına tabidir Tasdik
3 işgünü içinde Bakanlığa bildirilir Bu durumlarda personel ertesi iş günü içinde yeni
kurumunda görevine açılmak zorundadır Personel ile yeni kurum için yapılacak anlaşma
eski sözleşmenin devamı niteliğindedir
Personel, Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak yönergede belirtilecek eş ve afiyet
mazeretinin bulunması hallerinde, yarıyıl veya yaz tatilinde almak kaydıyla sözleşmesinin
feshini istek edebilir Mazeretlerinin kabul edilmesi halinde sözleşmesi feshedilebilir
Bu şekilde sözleşmesi fesih edilen personelin diğer bir ilde sözleşmeli olarak
çalıştırılabilmesi; ilgili ilde, norm kadro sonucu ortaya çıkan hoca ihtiyacının kadrolu
hoca istihdamıyla kapatılamaması, emsali kadrolu öğretmenlerin alanları itibarıyla
haftada okutmak zorunda oldukları aylık karşılığı değin ders görevinin bulunması ve manâsız
pozisyon bulunması hallerinde mümkündür
Madde 15 Anlaşma düzenlenmesinin gerektirdiği her türlü giderler (Damga
Vergisi hariç) amca karşılanır
Madde 16 Bu sözleşmeden doğacak uyuşmazlık Mahkemelerince çözümlenir
Madde 17 işbu anlaşma 01012010
tarihinden 31122010
tarihine
dek geçerlidir
Madde 18 Bu anlaşma, 06061978 tarihli ve 715754 sayılı Bakanlar Kurulu
Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar gereğince
akdedilmiştir Bu sözleşmede yer almayan hususlar hakkında anılan Esaslar ile Ulusal Eğitim
Bakanlığınca çıkarılacak talimat düzenlemeleri gereğince operasyon yapılır
Sözleşmeli Personel
seçme parça *
4 B Hoca Hizmet Sözleşmesi
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER 4B
(Hizmet Sözleşmesi)
Milli Eğitim Bakanlığı namına hareket eden İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri ile Milli
Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan hoca ihtiyacının kadrolu
hoca, istihdamıyla kapatılamaması hallerinde hoca unvanlı pozisyonda istihdam
edilecek ……(Silinip Kişi adı yazılacak)……………………………… arasında aşağıdaki
şartlarda bu hizmet sözleşmesi yapılmıştır
Sözleşmede geçen Bakanlık Ulusal
Eğitim Bakanlığını, YöneticilikMarmaris İlçe
Ulusal Eğitim Müdürlüğünü, KurumBakanlığa bağlı örgün eğitim kurumlarından
…… ( Silinip Mektep adı yazılacak)…………………, “personel mektep öncesi öğretmeni
derslik öğretmeni branş öğretmeni alanında istihdam edilen ……( Silinip Kişi adı
yazılacak)…………… isimli sözleşmeli öğretmeni tanımlamaktadır
Madde 1 Personel, Bakanlıkçaİdarece gösterilecek görev yerlerinde eğitim
kurumlarının idari yönetmeliklerinde kadrolu öğretmenler için öngörülen görevleri ve
verilecek emirler çerçevesinde göreviyle ilgili kendisine verilen bütün işleri yapmayı,
öğretmenlik mesleği ve ahlak kurallar ile ilkelere uymayı kabul ve taahhüt eder
Personel, hizmetin gereği gibi yürütülmesinin temini maksadıyla mevzuatın emsali
Devlet memuruna emrettiği ödevleri yerine getirmek, uyulmasını gerekli kıldığı hususlar
ile yasaklarına ve amirlerince verilecek emirlere alıntı yapmak zorundadır Değişik kanun, tüzük
ve yönetmeliklerle kadrolu öğretmenler için kabahat sanılan fiil ve hareketler karşılığında
uygulanan yaptırımlar personel için de geçerlidir
Madde 2 Personel, görevi sırasında edindiği bakımlı bilgileri, görevinden ayrılsa bile
Kurumun İzni olmadan açıklayamaz Sözleşmesi sona erdiği vakit elinde bulunan Kuruma
ait araç, gereç ve belgeleri iade etmek zorundadır
Madde 3 Personelin alıştırma saat ve süreleri, emsali kadrolu öğretmenler için
belirlenen çalışma saat ve sürelerinin aynıdır
Madde 4 Personele, anlaşma yapmış oldukları öğretmenlik alanı dikkate alınarak
emsali kadrolu öğretmenlerin alanları itibarıyla haftada okutmak zorunda oldukları aylık
karşılığı kadar ders görevini yapmaları kaydıyla her ay brüt 1446,39 TL vergi ödenir
Görevli oldukları eğitim kurumlarında haftada okutmaları gereken kontrat ücreti
karşılığı ders saatini dolduramayan personele, tahsis yaptıkları yer belediye (köylerde ise
köy sınırlan) sınırlan içinde kalmak ve öncelikle en yakın eğitim kurumunda olmak üzere,
alanlarında veya girebilecekleri öteki alanlar dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı yer alan
öteki eğitim kurumlarında ders görevi verilerek eksiklik tamamlattırılır Ödemeler her ay
başında peşin olarak yapılır Ay sonundan önce görevden ayrılmalarda, 506 sayılı Sosyal
Sigortalar Kanunu hükümlerine kadar aylık bağlanması ya da ölüm sebebiyle sözleşmeye son
verilmesi halleri dışında, kalan günlere düşen ücret tutarı aracısız geri alınır
Ödemeler her ay başında peşin olarak yapılır Ay sonundan önce görevden
ayrılmalarda, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine kadar aylık bağlanması veya
ölüm sebebiyle sözleşmeye son verilmesi halleri dıştan, kalan günlere düşen aidat tutarı
aracısız olarak geri alınır
Madde 5 Personelden sözleşme ücreti karşılığında haftada okutmak zorunda
oldukları ders saatlerini tamamlayanlara, emsali kadrolu öğretmenlere alanları İtibarıyla
haftada verilebilecek ilave ders görevi saatini geçmemek üzere ek ders görevi verilebilir
Bunlara gerçekte okuttukları her ilave ders saati için, kadrolu öğretmenlere ödenen tutar kadar
benzer yöntem ve esaslara kadar ek ders ücreti ödenir
Madde 6 Her öğretim yılında bir defaya kasten almak üzere öğretim yılının
başladığı ay içerisinde görevi başında yer alan personele, kadrolu öğretmenlere ödenen
öğretim yılma hazırlık ödeneği benzer esas ve usuller çerçevesinde ödenir Anılan aydan sonradan
göreve başlayanlara bu ödenek verilmez
Madde 7 Personel, ödev yeri dıştan geçici olarak görevlendirildiğinde gündelik
ve yol giderleri, unvanı, hizmet yılı ve öğrenim durumu benzer olan emsali kadrolu öğretmen
alınarak, 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile saptama edilen esaslara tarafından hesaplanır
Madde 8 Personel, haricen gelir getirici başka bir iş yapamaz
Madde 9 Personel, sözleşmede belirtilen öğretmenlik görevi açık havada diğer bir işte
çalıştırılamaz
Madde 10 Personel, sosyal emniyet bakımından 506 sayılı Sosyal Sigortalar
Kanununa tabidir
Madde 11 Personelin izin hakları;
a ) Yıllık Izin: Yaz tatili ile dinlenme tatillerinde yıllık izinli sayılırlar Bunlara
aşağıda sanılan hastalık ve diğer gerekçe izinleri dışında hem yıllık müsade verilmez
b ) Rahatsızlık îzni: Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü
geçmemek üzere ücretli müsade verilebilir Rahatsızlık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca
ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin ücretinden düşülür Personelin müsade hakları;
c ) Gerekçe İzni: Personele ricası üzerine, eşinin doğum yapması halinde iki gün,
kendisinin ya da çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya
kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli gerekçe izni verilir
Personelin izin hakları;
d ) Doğum İzni: Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan
daha sonra sekiz, hafta olmak üzere toplam on altı hafta vakit ile müsade verilir Çoğul gebelik
halinde, doğum öncesi sekiz haftalık müsade süresine iki hafta eklenir Ancak beklenen doğum
tarihinden sekiz hafta öncesinde, sıhhat durumunun uygun olduğunu hekim raporu ile
belgeleyen sözleşmeli bayan personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya dek işyerinde
çalışabilir Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı
süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir
Personelin müsade hakları;
e ) Süt îzni: Sözleşmeli personele, bir yaşından küçük çocuklarım emzirmeleri için
günde toplanı bir buçuk saat süt izni verilir Süt izninin kullanımına ilişkin saat seçimi, ders
görevi aksatılmayacak şekilde kurum amiri ile birlikte değer biçmek suretiyle belirlenir
Madde 12 Personel, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 1 yıl içinde mesleki
eğitime tutulur
Madde 13 Sözleşmenin Feshi:
a ) Personelin, bu sözleşmeye ya da 661978 gün ve 715754 sayılı Bakanlar Kurulu
Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara tutarsız
davranışı saptama edildiğinde, bu koşul personele yazılı olarak tebliğ edilir Tebligatta
belirtilecek günden geçerli almak üzere sözleşme sona erer
b ) Personelin, kontrat akdetme şartlarından ya da belirlenen nitelikler ile
Bakanlığın sözleşmeli öğretmenler için belirlemiş olduğu diğer şartlardan herhangi birini
taşımadığının daha sonra anlaşılması ya da görevi esnasında bu şartlarından birini kaybetmesi
halinde sözleşmesi sona erdirilir
c ) Personelin sözleşmesi, norm kadronun gerektirdiği kadrolu hoca tedarik
edildiğinde veya sözleşmeli personel ihtiyacının ortadan kalkması halinde sözleşmesi
feshedilir
d ) 1702 ve 4357 sayılı Kanunlarda kayıtlı öğüt ve tevbih cezasını gerektiren fiil
ya da hallerin dört kere, ders ücretlerinin kesilmesi ve ücret kesilmesi cezasını gerektiren
fiil ya da hallerin üç kez, aşama ve derece indirilmesi cezasını gerektiren fiil ile meslekten
çıkarılması cezasını gerektiren fiil veya hallerin bir defa işlendiği, yapılacak disiplin
soruşturması sonucunda tespit edilmesi halinde ilgili personelin sözleşmesi feshedilir
e ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci Maddesinde belirtilmiş uyarma
veya ayıplama cezasını gerektiren fiil veya hallerin dört kere, aylıktan kesme cezasını
gerektiren fiil ya da hallerin üç defa, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren
fiil veya Devlet memurluğundan tümdengelim cezasını gerektiren fiil veya hallerin bir defa
işlendiği, yapılacak disiplin soruşturması sonucunda saptama edilmesi halinde ilgili personelin
sözleşmesi feshedilir
f ) Mesleki eğitimde başarısız bulunanların sözleşmesi feshedilir
g ) Eğitim ve öğretimin devam ettiği dönemde aralıksız iki aylık zaman zarfında
kontrat ücreti karşılığı ders Yükünün doldurulamaması durumunda sözleşmesi feshedilir
Yangın, deprem salgın hastalık, su basması, kar yağışı vb mücbir nedenlerle Kurumun
kapalı olması nedenleri ile ' derslerin yapılamaması durumlarında bu koşul aranmaz
Sözleşmenin feshi hallerinde, sözleşmeli personelin görevli olduklar! il milli eğitim
müdürlüğünce zorunlu veri ve belgeler Bakanlığa bildirilir Sözleşmenin feshi, Bakanlıkça
yapılacak değerlendirmenin sonucuna kadar karara bağlanır
Madde 14 Personel, herhangi bir sebeple, anlaşma yaptığı Kurumun bulunduğu
ilçe dışarıya tahsis yapma başvurusunda bulunamaz Ancak, idarenin sözleşmeli personel
ihtiyacının ortadan kalkması gibi haklı ve gerekli hallerde, personel aynı ililçe içerisinde
manâsız pozisyon bulunması halinde alanında hoca ihtiyacı yer alan diğer bir Kurumda
istihdam edilmek üzere yeni anlaşma yapılabilirPersonel benzer ilin diğer bir ilçesindeki
anlamsız pozisyonda istihdam edilmesi İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünün onayına tabidir Tasdik
3 işgünü içinde Bakanlığa bildirilir Bu durumlarda personel ertesi iş günü içinde yeni
kurumunda görevine açılmak zorundadır Personel ile yeni kurum için yapılacak anlaşma
eski sözleşmenin devamı niteliğindedir
Personel, Milli Eğitim Bakanlığınca çıkarılacak yönergede belirtilecek eş ve afiyet
mazeretinin bulunması hallerinde, yarıyıl veya yaz tatilinde almak kaydıyla sözleşmesinin
feshini istek edebilir Mazeretlerinin kabul edilmesi halinde sözleşmesi feshedilebilir
Bu şekilde sözleşmesi fesih edilen personelin diğer bir ilde sözleşmeli olarak
çalıştırılabilmesi; ilgili ilde, norm kadro sonucu ortaya çıkan hoca ihtiyacının kadrolu
hoca istihdamıyla kapatılamaması, emsali kadrolu öğretmenlerin alanları itibarıyla
haftada okutmak zorunda oldukları aylık karşılığı değin ders görevinin bulunması ve manâsız
pozisyon bulunması hallerinde mümkündür
Madde 15 Anlaşma düzenlenmesinin gerektirdiği her türlü giderler (Damga
Vergisi hariç) amca karşılanır
Madde 16 Bu sözleşmeden doğacak uyuşmazlık Mahkemelerince çözümlenir
Madde 17 işbu anlaşma 01012010
tarihinden 31122010
tarihine
dek geçerlidir
Madde 18 Bu anlaşma, 06061978 tarihli ve 715754 sayılı Bakanlar Kurulu
Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar gereğince
akdedilmiştir Bu sözleşmede yer almayan hususlar hakkında anılan Esaslar ile Ulusal Eğitim
Bakanlığınca çıkarılacak talimat düzenlemeleri gereğince operasyon yapılır
Sözleşmeli Personel
seçme parça *