Aniden gelen misafirlerinize yalnızca 10 dakika içerisinde mükemmel bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? Prodüksiyonu kolay olan bu poğaçayı umumide kafelerde kahvaltı servisi olarak veriyorlar. Pratik tanımları sevenler için ülkü olacak şipşak poğaçanın tanımı bugünkü metnimizde.
Poğaça Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olup, hem çay saatlerinde hem de kahvaltılara çok yakışan bir hamurişidir. Binbir çeşidi olan poğaça umumide mayalanarak yapıldığında puf üzere oluyor. Lakin birtakım tarifler var ki bilirkişi şeflerin ellerinden çıkmış olmasıyla birlikte kolay prodüksiyonu sayesinde hatunların ülkü tanımları arasında. Artık sizlere daha evvel hiç karşılaşmadığınız imalatı çok olağan ve tadı harika olan bir şipşak poğaça tanımını veriyoruz.
ŞİPŞAK POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı likit yağ
3 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım demet kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
Un hariç tüm gereçleri bir kabın içerisinde şıkça karıştırın.
Daha sonra unu eleyerek karışımın içerisine ek edin.
Homojen kıvama gelene kadar yoğurun.
İstediğiniz boyutu ayarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısını sürün.
180 raddede 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.