Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

4. sınıflar için anneler günü yazısı

4. sınıflar için anneler günü yazısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
4 üncü sınıfına uygun olsun lütfen

Annelik duygusu koşulsuz sevginin, sonsuz sabrın ve fedakarlığın birarada olduğu tek statüdür Üstelik de öğrenilen, sonradan kazanılan bir statü değil Bir kadın anneliği, bebeği vücudunda oluşmaya başladığı anda en yoğun hislerle yaşamaya başlar Analık böylece yoğun, öyle tanrısal bir duygudur ancak işte tam da bu sebeple Allah göre da kutsanmıştır Bütün kadim dinlerde analık tanrısal sayılmış ve kutsanmıştır Bizim inancımızda da cennet analarımızın ayaklarının altındadır

Anne veevladı arasında göbek bağı ile kurulan o organik tahvil, siz kaç yaşına gelirseniz gelin olünceye kadar devam eder İşte bu nedenledir oysa bir insanı yaşamı boyunca maksimum etkileyen olaylardan biridir; anne kaybı

Annelik sizi o kadar zenginleştiren, geliştiren bir duygudur oysa yerine hiç bir şey de konulamaz Ayrıca fazla da zordur annelik Bir insanı dünyaya getirmek, onu büyütmek, ona şekil vermek Bazen karamsarlığa kapılırsınız Yok ben bu işi yapamıyorumdiye Ama sonra öyle bir an kazanç oysa bir sarılış ve bir annesize her şeyi unutturur

Başımızın tacı, varoluş nedenimiz; annelerimiz Siz bize bir yaşam hediye ettiniz bununla da yetinmediniz bize hediye ettiginiz o hayatı en içten, en mutlu, en dinç, en huzurlu nasıl yaşarız diye hep kendinizden eksiltip bize kattınız Benim de kendimden önce düşündüğüm ve herkesten, her seyden önde tuttuğum iki evladım var Ali Aral'ı kucağıma aldığımda 2002 yılıydı Daha Sonra 'da Ahmet Arda'ya kavuştum Hayatımın en mutlu, kendimi en temizlenmiş, refah içinde hissettiğim anlardı çocuklarıma kavuşma anlarım Ilk anne olduğumda fantastik bir mutasyon yaşadım aniden dünyanın en sabırlı, sevgi doymuş insanı oluvermiştim İşte o zamanlarda, annemi de daha iyi anlamaya başladım Annemin, yaşamımın birincil yıllarında anlamsız ve gösterişli bulduğum o korumacı, müdahaleci tavırları meğer ne değin da yerindeymiş Acilen aynı şeyleri ben çocuklarım için hissedip yapıyorum Dahası analık öyle basit istifa edilen, emekli olunan bir statü de yok Misal benim annem; beni dünyaya getirdi, büyüttü, meslek sahibi yaptı Şu Anda ben işimi yapabileyim diye torunlarına da bakıyor

Bizler için bu dek fedakarlık yaptıktan, bizi koşulsuz sevip koruduktan sonra her şeyin en iyisini hakediyorlar Ne yazık fakat Şehirsel değişim sadece kentlerimizi etkilemedi Zihinlerimizi, duygularımızı, geleneksel yapımızı da dönüştürdü Bayramlarda, böyle özel günlerde artık tanıdık olduk medyada yer alan rahatlık evi görüntülerine Bizim annelerimiz değil mi; yosun tutmuş gözlerle evlatlarını bekleyen, unutulmuş, boynu bükük

Öncelikle kendi annem edinmek üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor ve hepsinin ellerinden hürmet ile öpüyorum İyi ki varsınız, Allah sizi her daim sağlıkla bizlerin yanından, başından yetersiz etmesin *

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt