Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

40 yaşından sonra ben çıkmaz mı?

40 yaşından sonra ben çıkmaz mı?
0
246

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Benler dünden bugüne nelere yoruldu Çok benli olana çok kısmetli dendi Yüzünde beni olan hoş, elinde beni olan maharetli sayıldı Beni olmayan biçare siyah göz kalemini aldı, dudakların sağ ya da sol üstüne, eksik yanağa yakın minik bir nokta konduruverdi*
Ben hemencecik her devirde güzellikle ilişkilendirildi, aşığın aklını başından bölge çok büyük etkisi üstüne şiirler şarkılar yazıldı lakin durumun aslı o böylece iç acıcı yok maalesef Benler deri kanseri riski çağırmak En tehlikeli deri kanserlerinden melanoma riskinden korunmak için benleri aralıksız izlemek koşul*
Benleriniz konusunda size çok meslek düşüyor Güneş ışığına dikkat listenin başında Benlerinizi aralıksız teftiş ettirmek, benlerinizdeki değişiklikleri erkenden ayrım etmek çare için kritik önemde Benleriniz fazla sayıdaysa, ailenizde deri kanseri olan varsa özellikle itina göstermelisiniz Açık tenli olmak, olağandışı benlere sahip elde etmek, güneşten ivedi etkilenmek korunma gerektiren diğer faktörler*
Ben kontrolü
Sizde ya da aile çevrenizde ben yaygınsa vücudunuzu sürekli denetleme etmelisiniz Benlerin çoğu kanser riski taşımaz Mevcut benlerden bambaşka renkte ve biçimde oluşan, 40 yaşından daha sonra beliriveren benler güvenli olmayan olabilir
Bende renk değişikliği fark ederseniz süre kaybetmeden aile hekiminize başvurmalısınız Benlerinizde kanama, merhamet, sızlama varsa doktor müdahalesi gerekir Doktorunuz benin daha detaylı incelenebilmesi için sizi deri doktoruna yönlendirebilir*
Ben kontrolünde nelere uyarı etmeliyim?
Aracısız Olarak göremeyeceğiniz benleri kontrol etmek ayna kullanabilirsiniz Bilhassa güneş görebilen yerlerinizdeki benlere dikkat edin Eller, kollar, göğüs ve kafa bu yerlerin başında Benlerinizde zamanla değiştirme olmuyorsa endişelenecek bir şey yok
Benlerin deri kanseri belirtisi olduğunu belirten belirtileri sıralayalım:
Asimetrik ben Benin bir yarısı diğer yarısına benzemez*
Kenar Benin sınırları belirgin, düzgün veya hizalı olmayabilir*
Renk Benler kahverengi, siyah, mavi, beyaz veya kırmızı renklerde olabilir
Çap Benin çapı 6 mm ’den büyükse tehlike de büyür*
Tepe Ben ciltten yüksekte görünebilir
Büyüyen veya sonradan meydana çıkan ben konusunda tekrar tekrar güvenilmez davranmalısınız Yeni ben ayrım ettiğinizde aile hekiminize gecikmeden danışmalısınız Aile hekiminiz şüphelenirse dermatoloğa görünürsünüz Cildiyeci incelemenin ardındaki cildinizden misal alarak biyopsi sonucunu görmek isteyebilir Bende kanser varsa testin sonucu kanserin ne kadar derine işlediğini gösterir*
Melanoma erkeklerde sırt, kadınlarda alt ayak bölgelerinde daha yaygın görülüyor*
Deri kanseri kontrolü
Kendi kendinizi kontrol etmeniz olası Bunun için birkaç anahtar sözcük verelim:
• Banyodan sonradan, özellikle hala ıslakken cildinizi inceleyin
• Tepe aynası kullanın Kafanızdan başlayarak bacak parmaklarınıza değin inin Parmak araları, ayak altları, avuç içleri, diz arkaları gibi sıcacık alanları da denetim etmeyi dikkatsizlik etmeyin Ense ve omuz için ikinci bir aynaya ya da bir yakınınıza gereksinim duyabilirsiniz
• Vücudunuzdaki benlerin günlüğünü tutun Fotoğraflarını çekin Tarih atın Bu değişiklikleri gözlemlemeyi kolaylaştıracak Değişiklik sezerseniz doktorunuza başvurun
• Hamileyseniz, menopoza giriyorsanız veya ergenlik gibi hormonlarınızın değiştiği diğer bir dönemden geçiyorsanız benlerinizdeki değişiklere bilhassa dikkat etmelisiniz