Beslenmeye Dair 45 Unsur:
1- Sıhhatin korunmasında ve marazların önlenmesinde ehliyetli ve istikrarlı beslenme temeldir.
2-Yetersiz ve istikrarsız beslenme yüzünden zihnen ve bedenen güzel gelişmemiş ,yorgun,isteksiz ve hasta bireyler topluluk için güç ve kuvvet değil bir yüktür.
3-Yağ en çok güç veren besin öğesi olup yağda eriyen vitaminlerin kullnımı ve birtakım hormonların imalatı için elzemdir.
4-Yetişkin insan vücudunun %60 ı sudur.
5-Yağsız yahut yağı azaltılmış süt ,yoğurt ve tuzu az peyniri tercih edin.
6-Süt öbeği kemik sıhhatimiz için gerekli olan kalsiyum mineralini bize sağlar.
7-Etler güzel kalite protein,demir,B12 vitamini,ve çinko kaynağıdır.Yağlı et tüketiminden sakınmak gerekir.
8-omega -3 içeriği yüksek olduğu için haftada 2 defa balık yenmelidir.
9-Etleri pişirmede haşlama ızgara buğulama fırın üzere yollar tercih edilmelidir.Et konan yemeklere yağ eklenmemelidir.
10-Etler yüksek ateşte uzun vade pişirilmemelidir.
11-Yumurta protein kalitesi en yüksek besindir.
12-Kalp damar hastaları haftada 1-2 defa yumurta yiyebilir.
13-Yumurtanın içinde bulunan lesitin dimağ işlevleri için gereklidir.
14-Günlük posa alımını artırmak için haftada 2 kurubaklagil nohut kurufasulye ve yeşil mercimek tüketmek gereklidir.
15-Kurubaklagillerde bulunan proteinin kalitesini artırmak için tahıl öbeği yiyeceklerle tüketilmesi gerçek olur.
16-Fındık,ceviz,badem kümesi dediğimiz yağlı tohumlar B kümesi vitaminler ,mineraller yağ ve protein açısından zengindirler.
17-Günde en az 5 porsiyon zerzevat ve meyve tüketilmelidir.
18-Günlük zerzevat alımının en az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler yahut portakal,limon yahut domates olmalıdır.
19-Sebzeleri satın alımından pişirmeye kadar olan süreçte en gerçek halde saklamak yıkamak doğramak ve pişirmek gerekir.
20-Tam tahıl eserleri tüketmek sıhhat açısından değerlidir.
21-tahıl tüketimi bireyin çalışma durumuna ve gereksinmesine nazaran değişir.
22-tam tahıl eserleri beslenmemizde çok kıymetli bir mahal meblağ.
23-Tahıllar B vitaminleri posa ve E vitamininden zengindir.
24-Bulgur beslenmemizde çok bedeli olan bir tahıl kümesidir.
25-Beslenmede çeşitlilik çok kıymetlidir.
26-Beslenmemizde 3 ana öğün çok değerlidir.
27-Metabolizmanın tertipli çalışması için 3 öğün ve öğünler arasında müddet istikrarlı olmalıdır.
28-Kahvaltı yapmadan güne başlamak bütün günün verimini tesirler.
29-Protein içeren bir kahvaltı kan şekerinizi istikrarda fiyat.
30-Kilonuzu boyunuza nazaran daima denetim altında tutmak sağlıklı olmanın birinci basamağıdır.
31-Şişmanlık kadar zayıflıkta hastalık belirtisidir.
32-Ömür uzunluğu faal olmak sizi daha sağlıklı yapar,kas ölçünüz artarken kemik dayanıklılığınız artar.
33-Ağırlık denetimi çocuklukta başlamalıdır.
34-Vücut yükünüzü müdafaada beslenme ve diyet kadar davranış değişikliğide çok kıymetlidir.
35-Su içmek için susamayı beklemeyin.
36-Özellikle sıcak havalarda ve aktivite seviyenizin yükseldiği durumlarda su tüketimini artırın.
37-Fazla tuzdan kaçının.
38-Şekerli yiyecek ve içecek tüketimini azaltın.
39-Şekerli besinlerin ağız sıhhatinizi olumsuz yana etkilediğini unutmayın..
40-Yemeğin tadına bakmadan tuz ekleme alışkanlığınız varsa bunu bırakın.
41-Günlük tuz gereksinimimizi yeteri kadar karşılamaktayız ziyadesinden kaçının.
42-Tükettiğiniz yağın ölçüsü kadar türüde çok değerlidir.
43-Uygun sıcaklık ve vadede pirilmemiş hayvansal besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir.
44-Fazla alkol sindirim enzimlerini bozar,karaciğer ve bireyin üzerinde olumsuz tesir yapar.
45-Alkol tüketmeyen kimseleri kalp illetlerinden korumak emeli ile alkole teşvik etmek yalnış bir yönlendirmedir.
1- Sıhhatin korunmasında ve marazların önlenmesinde ehliyetli ve istikrarlı beslenme temeldir.
2-Yetersiz ve istikrarsız beslenme yüzünden zihnen ve bedenen güzel gelişmemiş ,yorgun,isteksiz ve hasta bireyler topluluk için güç ve kuvvet değil bir yüktür.
3-Yağ en çok güç veren besin öğesi olup yağda eriyen vitaminlerin kullnımı ve birtakım hormonların imalatı için elzemdir.
4-Yetişkin insan vücudunun %60 ı sudur.
5-Yağsız yahut yağı azaltılmış süt ,yoğurt ve tuzu az peyniri tercih edin.
6-Süt öbeği kemik sıhhatimiz için gerekli olan kalsiyum mineralini bize sağlar.
7-Etler güzel kalite protein,demir,B12 vitamini,ve çinko kaynağıdır.Yağlı et tüketiminden sakınmak gerekir.
8-omega -3 içeriği yüksek olduğu için haftada 2 defa balık yenmelidir.
9-Etleri pişirmede haşlama ızgara buğulama fırın üzere yollar tercih edilmelidir.Et konan yemeklere yağ eklenmemelidir.
10-Etler yüksek ateşte uzun vade pişirilmemelidir.
11-Yumurta protein kalitesi en yüksek besindir.
12-Kalp damar hastaları haftada 1-2 defa yumurta yiyebilir.
13-Yumurtanın içinde bulunan lesitin dimağ işlevleri için gereklidir.
14-Günlük posa alımını artırmak için haftada 2 kurubaklagil nohut kurufasulye ve yeşil mercimek tüketmek gereklidir.
15-Kurubaklagillerde bulunan proteinin kalitesini artırmak için tahıl öbeği yiyeceklerle tüketilmesi gerçek olur.
16-Fındık,ceviz,badem kümesi dediğimiz yağlı tohumlar B kümesi vitaminler ,mineraller yağ ve protein açısından zengindirler.
17-Günde en az 5 porsiyon zerzevat ve meyve tüketilmelidir.
18-Günlük zerzevat alımının en az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler yahut portakal,limon yahut domates olmalıdır.
19-Sebzeleri satın alımından pişirmeye kadar olan süreçte en gerçek halde saklamak yıkamak doğramak ve pişirmek gerekir.
20-Tam tahıl eserleri tüketmek sıhhat açısından değerlidir.
21-tahıl tüketimi bireyin çalışma durumuna ve gereksinmesine nazaran değişir.
22-tam tahıl eserleri beslenmemizde çok kıymetli bir mahal meblağ.
23-Tahıllar B vitaminleri posa ve E vitamininden zengindir.
24-Bulgur beslenmemizde çok bedeli olan bir tahıl kümesidir.
25-Beslenmede çeşitlilik çok kıymetlidir.
26-Beslenmemizde 3 ana öğün çok değerlidir.
27-Metabolizmanın tertipli çalışması için 3 öğün ve öğünler arasında müddet istikrarlı olmalıdır.
28-Kahvaltı yapmadan güne başlamak bütün günün verimini tesirler.
29-Protein içeren bir kahvaltı kan şekerinizi istikrarda fiyat.
30-Kilonuzu boyunuza nazaran daima denetim altında tutmak sağlıklı olmanın birinci basamağıdır.
31-Şişmanlık kadar zayıflıkta hastalık belirtisidir.
32-Ömür uzunluğu faal olmak sizi daha sağlıklı yapar,kas ölçünüz artarken kemik dayanıklılığınız artar.
33-Ağırlık denetimi çocuklukta başlamalıdır.
34-Vücut yükünüzü müdafaada beslenme ve diyet kadar davranış değişikliğide çok kıymetlidir.
35-Su içmek için susamayı beklemeyin.
36-Özellikle sıcak havalarda ve aktivite seviyenizin yükseldiği durumlarda su tüketimini artırın.
37-Fazla tuzdan kaçının.
38-Şekerli yiyecek ve içecek tüketimini azaltın.
39-Şekerli besinlerin ağız sıhhatinizi olumsuz yana etkilediğini unutmayın..
40-Yemeğin tadına bakmadan tuz ekleme alışkanlığınız varsa bunu bırakın.
41-Günlük tuz gereksinimimizi yeteri kadar karşılamaktayız ziyadesinden kaçının.
42-Tükettiğiniz yağın ölçüsü kadar türüde çok değerlidir.
43-Uygun sıcaklık ve vadede pirilmemiş hayvansal besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir.
44-Fazla alkol sindirim enzimlerini bozar,karaciğer ve bireyin üzerinde olumsuz tesir yapar.
45-Alkol tüketmeyen kimseleri kalp illetlerinden korumak emeli ile alkole teşvik etmek yalnış bir yönlendirmedir.