Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

5 Dakika Böreği (Çok Pratik Muhteşem)

5 Dakika Böreği (Çok Pratik Muhteşem)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
5 Dakika Böreği (Çok Pratik Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

*3 yumurta
*2 adet yufka
*100 gr beyaz peynir
*1 çay bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir tutam maydanoz
*Tuz

5 Dakika Böreği (Çok Pratik Muhteşem) Tarifi Yapılışı 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, su böreği tadında, parmakları yedirten, sabah kahvaltılarında, 5 çaylarında ve en güzeli ani misafire şipşak hazırlayabileceğiniz pratik nefis bir börek…
Yufka hariç, tüm malzemeleri ve ince doğranmış maydanozu bir kabın içinde güzelce çırpın Bıçak veya mutfak makasıyla şeritler halinde kestiğiniz yufkayı tel tel ayırıp, karşıma ilave edin Yufkalar tüm sosu çekene kadar karıştırın Yağladığınız yanmaz yapışmaz tavaya eşit şekilde yayıp, orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin Kızarınca diğer tarafını pişirmek için bir tabağa ters çevirerek aktarıp, tekrar tavaya çiğ tarafını koyun ve kızartın Kızaran böreği ister biraz dinlenince ister sıcak sıcak servis edin
Ben bir önceki lahmacun tarifimden arta kalan parça yufkaya bir adet yufka ilave ederek hazırladım Böylelikle parça yufkalarımı da değerlendirmiş oldum Sizlerde artakalan veya yırtık, parçalanmış yufkalarınızı da bu şekilde muhteşem bir lezzete dönüştürebilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
NOT: Kullandığınız tava veya tencere mutlaka yanmaz yapışmaz olmalı Aksi takdirde, pişirirken börek tava veya tencereye yapışır ve sıkıntı yaşarsınız

858,507Konular
982,875Mesajlar
33,084Kullanıcılar
egoesraSon üye
Üst Alt