iltasyazilim
FD Üye
5 Dakikada Çıtır Çıtır Haşhaşlı Börek ( Katmer Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram haşhaş ezmesi
*1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*3 adet yufka
Üzeri için :
*1 adet yumurta
*Susam
5 Dakikada Çıtır Çıtır Haşhaşlı Börek ( Katmer Tadında) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar çok lezzetli bir o kadarda pratik bir börek katmer tadında haşhaşı sevenler için muhteşem bir lezzet pişman olmayacağınız çıtır çıtır ağızda dağılan bir tarif şimdi yapılışına başlayalım
Öncelikle derin bir kaba haşhaş ezmesini alalım üzerine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyip karıştıralım ince olsun ki yufkaya rahat süre bilelim
İlk yufkamızı tezgaha serelim kaşık yardımıyla haşhaş ezmesini bol miktarda sürelim fırçaya zor olacağı için elinizle sürmeniz daha kolay olacaktık yufkamızın her yerine sürelim
İkinci yufkamızıda üzerine serelim onunda üzerine sosun tamamını sürelim yayalım
Üçüncü yufkamızıda serelim elimizle bastıralım
Yufkamızı ilk olarak 4? e bölelim ben küçük parçalar istediğim için her parçayı 8’e böldüm sigara böreği gibi sardım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim Soğuduktan sonra servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun sevgiler saygılar
Not : yani toplam 32 parçaya böldüm resimlerle zaten anlatmaya çalıştım
ben haşhaş ezmesini BİM den aldım her markette rahatlıkla bulabilirsiniz
*500 gram haşhaş ezmesi
*1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*3 adet yufka
Üzeri için :
*1 adet yumurta
*Susam
5 Dakikada Çıtır Çıtır Haşhaşlı Börek ( Katmer Tadında) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar çok lezzetli bir o kadarda pratik bir börek katmer tadında haşhaşı sevenler için muhteşem bir lezzet pişman olmayacağınız çıtır çıtır ağızda dağılan bir tarif şimdi yapılışına başlayalım
Öncelikle derin bir kaba haşhaş ezmesini alalım üzerine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyip karıştıralım ince olsun ki yufkaya rahat süre bilelim
İlk yufkamızı tezgaha serelim kaşık yardımıyla haşhaş ezmesini bol miktarda sürelim fırçaya zor olacağı için elinizle sürmeniz daha kolay olacaktık yufkamızın her yerine sürelim
İkinci yufkamızıda üzerine serelim onunda üzerine sosun tamamını sürelim yayalım
Üçüncü yufkamızıda serelim elimizle bastıralım
Yufkamızı ilk olarak 4? e bölelim ben küçük parçalar istediğim için her parçayı 8’e böldüm sigara böreği gibi sardım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim Soğuduktan sonra servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun sevgiler saygılar
Not : yani toplam 32 parçaya böldüm resimlerle zaten anlatmaya çalıştım
ben haşhaş ezmesini BİM den aldım her markette rahatlıkla bulabilirsiniz