Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

50 Kase Aşure Tarifi (20 Çeşitten)

50 Kase Aşure Tarifi (20 Çeşitten)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
50 Kase Aşure Tarifi (20 Çeşitten) İçin Malzemeler

*1 kg aşurelik buğday
*Yarım kg fasulye
*Yarım kg nohut
*1 su bardağı pirinç
*1 kg kuş üzümü
*Yarım kg incir
*Yarım kg kuru üzüm
*Yarım kg kuru kayısı
*250 gr dut kurusu
*3 adet elma
*1 su bardağı süt
*2 kg tozşeker
*10 adet karanfil
*Bir fiske tuz

Süslemek için;


*Nar
*Tarçın
*Hindistan cevizi
*Tuzsuz fıstık
*Fındık
*Antep Fıstığı
*Kuş üzümü
*Dut kurusu

50 Kase Aşure Tarifi (20 Çeşitten) Yapılışı Selamünaleyküm arkadaşlar ;)
Muharrem ayı hepimize bolluk bereket getirsin inşallah Gelelim bereketin simgesi haline gelen aşurenin yapımına
Tarifin başlığında gördüğünüz gibi tam 50 kase çıkacak Gözünüz korkmasın çünkü çok basit ve lezzetli olacak Hiç aşure yapmamış kişilerin bile rahatlıkla bütün komşulara aşure dağıtabilecekleri bereketli tarifimize geçelim;
Nohut ve fasulyeyi bir gün önceden ılık su ile ıslıyoruz Buğdayı da akşamdan ıslatıp sabah pişiriyoruz Nohut ve fasulyeyi çok pişirmemiz gerekir Buğdayı ise on beş dakika pişirip altını kapatıyoruz Nohutla kuru fasulye piştikten sonra suyunu süzüp buğdayın olduğu tencereye katacağız Sıcak su ilave edip karıştıra karıştıra pişirirken bir taraftan da kuru yemişleri sirkeli suda bekletip yıkıyoruz On beş dk kaynayan buğdaynohutfasulye üçlüsüne soğuk sütü katıyoruz Yarim saat daha kaynasın Elmaların kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz
Şimdi en zevkli kısıma geldik;)
Meyvelerini ekleyeceğiz arkadaşlar Elma, kuru üzüm, kuş üzümü, kayısı Sürekli karıştırıp katılaştıkça kaynar su ekliyoruz İncir karartır İnciri altını kapatmadan beş dk önce, dut kurusunu ise kapatınca ekleyin Bembeyaz aşureniz olacak Toz şeker ve bir fiske tuzu da ekliyoruz Karanfilleri atın içine fakat beş dakika sonra üzerinden toplayın Karanfil kaynadıkça acımsı bir tat veriyor önlemiş oluyoruz böylelikle Bir buçuk saat sonra altını kapatıp dut kurusunu serpin Hemen yumuşuyor zaten
Tabaklara alalım ve sanat eseri gibi süsleyerek servis edelim İnanın nasıl bu kadar beyaz ve çok yaptığınıza şaşıracak bütün komşular
Aşağıda fotoğrafları paylaşıyorum Tenceremin büyüklüğüne dikkat!
Afiyet ve şifa olsun
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt