Ulusoy Un,3 milyar 52 miyon ciro ile Capital mecmuasının heryıl hazırladığı Türkiye’deki 500 büyük şirket ortasından 11 sıra yükselerek 144’üncü oldu.
Samsun ve Çorlu’daki fabrikalarıyla Türkiye’nin en büyük un üreticilerinden olan Ulusoy Un,daha evvel Fortune 500 listesine nazaran 113.,İSO 500 listesine nazaran 380. sırada yer alarak besin dalında yerini sağlamlaştırdı.
BAŞARILARIMIZ PERÇİNLENDİ
Mevzuya dair açıklama yapan Ulusoy Un İdare Konseyi Lideri Eren Günhan Ulusoy, “2020 yılı birinci çeyreğine baktığımızda yurtdışı satış gelirlerimizin geçtiğimiz yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 57 artış gösterdiğini, toplam satışlardaki hissesinin ise yüzde 80’e ulaştığını görmekteyiz. İstikrarlı büyüme siyaseti çerçevesinde bulunduğumuz pazarlardaki pazar hissemizi artırmaya devam ediyoruz. İstikrarlı büyümemize istinaden her sene Türkiye’nin değerli kurum ve kuruluşları tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük şirketleri araştırmalarında listenin üst sıralarındaki yerimizi muhafazaya devam ediyoruz. Güçlü bir 2019 yılını geride bırakmamıza karşın gösterdiğimiz performans sayesinde Türkiye’nin en büyük şirketleri araştırmasına nazaran evvel Fortune500 sıralamasında 113., sonra İSO500 sıralamasında 380. olduk. Capital500 araştırmasına nazaran geçtiğimiz yıla nazaran 11 sıra yükselerek 144. olmamız da başarılarımızı perçinledi.” dedi.
YENİ FABRİKAYLA GÜNLÜK BİN 500 TON ÜRETİM
Samsun Besin Organize Sanayi Bölgesi’nde günde 600 ton üretim kapasitesine sahip yeni fabrikasını faaliyete geçiren Ulusoy Un’un İdare Heyeti Lideri Eren Günhan Ulusoy, "Şirketimizin satış hasılatı, bir evvelki yıla nazaran yüzde 2,3 artarak 3 milyar 52 milyon TL oldu. Aralık 2019’da Samsun’da 1800 ton/gün kapasiteli fabrikamızın 600 ton/gün kapasiteli birinci fazını sürece aldık. Böylelikle Çorlu ve Samsun’daki fabrikalarımızdan birlikte 3. fabrikamız da üretime başladı ve 900 ton/gün kapasitemizi, 1500 ton/gün kapasiteye çıkardık. Yüzde 90’ın üzerinde bir kapasiteyle üretim sağlıyoruz. Yeni tesisimizin ikinci fazını ise yılın 3. çeyreği içerisinde tamamlayıp devreye almayı planlıyoruz. Bu devirde elde edeceğimiz kapasitemiz, bir sene evvelkine nazaran 2 kat artmış olacak. Piyasadaki müşahedelerimiz ve planlamalarımız çerçevesinde 3. ve son kısmı da yatırım programımıza dahil edip, 2021 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.