nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
6 ekim salı günü istanbulda okullar tatil mi?
20192019 Eğitim öğretim sezonu gecikmeli olarak ders başladı lakin istanbulda öğrenim gören öğrenciler 6 ekim salı günü istanbulun kurtuluş günü nedeniyle tatil olacağına dair söylentiler var
Demin devlete ait ağızlardan açıklanan bir şey yok Ivedi bir şart olmadığı sürece hangi durumlarda okullar tatil ediliyor inceleyelim;
Devlete Ait Tatil Günleri
Madde 11 — Resmî tatil günleri şunlardır:
a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim öğleden daha sonra başlar, 29 Ekim günü merasim yapılır ve akşamı sona erer)
b) Yılbaşı tatili (1 Ocak günü)
c) Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden daha sonra başlar 24 Nisan akşamı sona erer)
d) Atatürk'ü Kutlama ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonradan başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer)
e) Galibiyet Bayramı (30 Ağustos günü)
f) Ramazan Bayramı (Arife günü saat 1300'te başlar 3,5 gündür)
g) Kurban Bayramı (Arife günü saat 1300'de başlar 4,5 gündür)
h) Mahalli kurtuluş günü (1 gün)
6 Ekim İstanbul'un Kurtuluş günü fakat okullar tatil değil *
20192019 Eğitim öğretim sezonu gecikmeli olarak ders başladı lakin istanbulda öğrenim gören öğrenciler 6 ekim salı günü istanbulun kurtuluş günü nedeniyle tatil olacağına dair söylentiler var
Demin devlete ait ağızlardan açıklanan bir şey yok Ivedi bir şart olmadığı sürece hangi durumlarda okullar tatil ediliyor inceleyelim;
Devlete Ait Tatil Günleri
Madde 11 — Resmî tatil günleri şunlardır:
a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim öğleden daha sonra başlar, 29 Ekim günü merasim yapılır ve akşamı sona erer)
b) Yılbaşı tatili (1 Ocak günü)
c) Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden daha sonra başlar 24 Nisan akşamı sona erer)
d) Atatürk'ü Kutlama ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonradan başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer)
e) Galibiyet Bayramı (30 Ağustos günü)
f) Ramazan Bayramı (Arife günü saat 1300'te başlar 3,5 gündür)
g) Kurban Bayramı (Arife günü saat 1300'de başlar 4,5 gündür)
h) Mahalli kurtuluş günü (1 gün)
6 Ekim İstanbul'un Kurtuluş günü fakat okullar tatil değil *