Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara nazaran, Ankara'nın Haymana ilçesinde inşa edilecek Culuk KÖK-Boyalık Brş. Güç Nakil Sınırı için belirlenen güzergahtaki kimi taşınmazlar Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından ivedi kamulaştırılacak.
Afyonkarahisar'da Bolvadin ve Dinar ilçesine bağlı Uluköy ile TM III-Tınaztepe DM Güç Nakil Sınırı, Zonguldak'ta Çaycuma TM-Gökçebey DM Güç Nakil Çizgisi ile Ereğli TM 2-Alaplı TR4 Güç Nakil Sınırı, Bursa'da Orhangazi-Paşalar ve İznik bölgesi ile Aydın'ın Söke ve Germencik ilçelerinde inşa edilecek güç iletim sınırları için belirlenen taşınmazların da TEDAŞ ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından çabuk kamulaştırması gerçekleştirilecek.
Giresun'da Moran Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin imali Alucra ilçesindeki kimi taşınmazların da Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çabuk kamulaştırılması yapılacak.
Bağcılar'da Fatih Mahallesi riskli alan ilan edildi
İstanbul'un Bağcılar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi sonları içerisinde bulunan alan "riskli alan" ilan edildi. Kelam konusu karar 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci ve ek 1'inci hususları mucibince verildi.
KIZILKUYU YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI'NIN SONLARI DEĞİŞTİ
Bir öteki Cumhurbaşkanı kararı ile Şanlıurfa'da bulunan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın sonları değiştirildi.
Sonları değiştirilen sahanın haritası ve koordinatlarına da yer verilen kararda, kelam konusu değişikliğin 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 4'üncü unsuru yeterince yapıldığı belirtildi.