Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

657 Kılık Kıyafet Yonetmeliği

Hoş geldin! arthurmorgan47 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
0
117

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
657 Kılık Kıyafet Kanunu

KAMU KURUMLARINDA CALIŞAN PERSONELİN KILIK, KIYAFET YONETMELİĞİ

KILIK KIYAFET YONETMELİĞİ

I BOLUM

GENEL HUKUMLER

AMAC:

Madde 1 Bu yonetmeliğin amacları her derece ve turdeki okullarda;

a)Yonetici, oğretmen ve diğer gorevlilerle oğrencilerin Ataturk ilke ve inkılaplarına uygun, uygar aşırılıklarına kacmayan ve sadece birbirlerinde aynı kılık kıyafetle olmalarını sağlamak,

b)Kılık kıyafette birlik, butunluk ve duzen sağlamak,

c)Oğrencilere kılık kıyafet yonunden toplumumuzun ozelliklerine uygun tavır, tutum ve alışkanlık kazandırmak

Kapsam:

Madde 2 Bu yonetmelik her derece ve turdeki resmi ozel okulların askeri okullar, polis kolejleri gibi resmi uniforması bulunan okullar haric oğrencileri ile bu kurumlarda gorevli yonetici, oğretmen ve diğer personelin kılık kıyafetlerinin duzenlenmesine ilişkin esasları kapsar

Dayanak:

Madde 3 Bu yonetmelik, 2413 sayılı “Bilumum devlet memurlarının kıyafetleri ilgili kararname ile 2596 sayılı giysilerin giyilmeyeceğine dair kanunun tatbik suresini gosterir nizamnameye dayalı olarak hazırlanmıştır

Madde 4 Aksi belirtilmedikce, bu yonetmelikte gecen “Bakanlık sozunden bunyelerinde okul bulunan Bakanlıklardan her biri, “okul sozunden her derece ve turdeki okulları, “Yonetici personel sozunden okullarda gorevli mudur, mudur yardımcıları ve yoneticileri, “oğretmen sozunden okullarda kadrolu ve gorevli olarak oğretmenlik yapanlarla asistanlar, “Eğitici yardımcı gorevliler sozun den uzman yardımcısı, rehberlik gorevlisi, usta oğretici, labaratuvar vb “Memur sozunden 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olup bu kanunların genel idari sınıfından olanlar,

“Oğrenci sozunden her derece ve turdeki okullarda oğrenim gorenler

Başlıklar:

Madde 5 Bu yonetmeliğin kenar başlıkları ilgili maddelerin konusuna ve maddeler arasındaki sıralama ve bağlantıyı gostermekte ve maddeye dahil değildir

IIANA İLKELER

Madde 6 Okullarda, yonetici oğretmen, yonetime yardımcı gorevliler ve memur, hizmetli ve oğrencilerinin giyimlerinde sadelik, hizmete uygunluk ve temizlik

Madde 7 Okullarda gorevli,yonetici, oğretmen, yonetime yardımcı gorevliler ve memurların kılık kıyafetle uyacakları kurallar:

a)Kadınlar: Elbiseler, temiz, duzgun, utulu, sade, ayakkabılar ve cizmeler sade ve normal topuklu, baş acık, saclar duzgun taranmış ve toplanmış olur Kurum icinde baş ortulmez Dikkat cekici aşırı geniş veya dar pantolonlar, dar, kolsuz ve cok acık yakalı gomlek, bluz ve elbise giyilmez Etek boyu dizden yukarı olmaz,corapsız bulunulmaz ve terlik gibi ayakkabı kullanılmaz goze batacak şekilde makyaj yapılmaz, aşırı derecede parfum veya ziynet eşyası takılmaz

b)Erkekler: Elbiseler, temiz, duzgun, utulu ve sade olur Ayakkabılar temiz ve duzgun giyilir Kurum icinde baş acık bulundurulur Aşırı derecede sac uzatılmaz, ense duz ve acık olur Her gun sakal traşı olunur ve sakal bırakılmaz Bıyık varsa temiz olarak taranmış ve dudak kenarını taşmayacak şekilde kesilir Gomlek utulu, temiz, sade ve yakası kapalı ve kravat takılır Okul icinde başı kapalı, ceketsiz, kot pantolonlu, gomleksiz, kravatsız, corapsız bulunulmaz Ancak bolgenin iklim ozelliklerine gore mulki amirlerin belirleyeceği şekilde yaz kıyafeti giyilebilir Gosterişli yuzuk ve kolye gibi sus eşyası kullanılmaz Ayrıca kurum icinde hizmetin gereğine uygun kadın ve erkek gorevliler gomlek giyebilirler

Madde 9 Bakanlığa bağlı okullarda oğrenim goren surekli ve beklemeli oğrencilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve uyum esastır Oğrencilikle bağdaşmaya giyimlere izin verilmez

Madde 10 Temel eğitim birinci kademe okullarında;

a)Kız Oğrenciler: Siyah onluk giyerler, beyaz yaka takarlar, okul icinde baş acık, saclar kısa kesilmiş ve temiz olur Mevsime gore giyecekleri corap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14 maddeye uygun olarak duzenlenir

b)Erkek Oğrenciler: Siyah onluk giyerler, beyaz yaka takarlar, okul icinde baş acık, saclar kısa kesilmiş ve temiz olur Mevsime gore giyecekleri corap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14 maddeye uygun olarak duzenlenir

Madde 11 Temel Eğitim II kademe okullarında;

a)Kız oğrenciler; Siyah onluk giyerler, beyaz yaka takarlar Okul icinde baş acık, saclar duzgun temiz ve taranmış olur Sacların uzun olması halinde orulur veya arkaya toplanarak bağlanır Oğrencilerin mevsime gore giyecekleri corap, ayakkabı gibi giyim eşyası 14 maddeye uygun olarak duzenlenir Zincir, kolye, kupe, bilezik vb gibi ziynet eşyası takılmaz

b)Erkek Oğrenciler; Ceket, pantolon, gomlek giyerler Kravat takarlar Ancak okul yonetimince uygun gorulmesi halinde sıcak mevsimde sade gomlek ve soğuk mevsimde kapalı kazak giyebilir

Madde 12 Orta oğretim okullarında;

a)Kız oğrenciler; Okulca secilen bir renkte vucut hatlarını balli etmeyecek şekilde, yırtmacsız, kolsuz ve diz kapağını ortecek boyda bir forma giyerler Bu forma icine mevsimin ozelliklerine gore formayla uyum sağlayacak şekilde kapalı, yakalı, uzun veya yarım kollu bluz veya kazak giyerler Okul icinde baş acık, saclar temiz ve duzgun, taranmış olup, uzun olması halinde orulup veya ortaya toplanarak bağlanır, makyaj yapılmaz, kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz, yuzuk, kupe bilezik gibi ziynet eşyası takılmaz, corap ve ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14 ve 15 maddelere uygun olarak duzenlenir

b)Erkek oğrenciler; Ceket, gomlek ve pantolon giyerler, kravat takarlar Okul yonetimince uygun gorulmesi halinde sıcak mevsimde sade gomlek, soğuk mevsimde ceket altına kapalı, yakalı kazak giyerler Okul icinde baş acık, saclar kısa ve temiz olur

Ense duz ve acık olup, bıyık ve sakal bırakılmaz, zincir, kolye, yuzuk vb ziynet eşyası takılmaz

c)Kız ve Erkek Oğrenciler;

1Atolye, işlik, laboratuar ve iş yerlerinde onluk ve tulum giyerler

2Beden eğitimi dersleri ile spor faaliyetlerinde okul yonetiminin uygun goreceği kıyafetler giyebilir 3İH Liselerinde kız oğrenciler KKerim derslerinde başlarını ortebilirler

DİĞER HUKUMLER

Madde 14 Bu maddelerin okullarda giyimle ilgili hukumlerde belirlenen diğer tamamlayıcı turdeki giyeceklerin tipi, model ve rengi okul yonetimince, varsa okulaile birliğinin goruşleri alınarak tesbit edilir

Madde 15 Sağlık raporu bulunan ve bunu resmi doktor raporu ile belgelendiren personelin ve oğrencilerin giyimlerinde bu ozurlerin ve mevsim şartlarının gerektirdiği değişiklikler yapılabilir

Madde 16 Giyecek yardımı yapılması veya imkan bulunması halinde okullarda hizmetlilere yapılacak giyeceğin tip, model ve rengi okul yonetimince belirlenir

Madde 17 Personel gorev yaptığı, oğrenciler ise oğrenim gordukleri okulların rozetleri dışında rozet,işaret, nişan vb takamaz

Madde 18 Diploma ve her turlu resmi belgelere yapıştırılacak fotoğrafların bu yonetmelik gereği uygun kılık kıyafetle secilmesi esastır

Madde 19 Okullarda gorevli yonetici, personel, oğretmen ve oğretim yardımcısı gorevliler, memur ve hizmetlilerden bu yonetmelikle getirilen giyim kurallarına uymayanlara 657 sayılı devlet memurları kanunun 125 maddesi hukumleri uygulanır

Madde 20 Temel eğitim 2 kademe (Ortaokul) oğrencileri ile orta oğretim okulları oğrencilerinden bu yonetmelikle getirilen giyim kurallarına uymayanlara: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim 2kademe ile orta oğretim kurumları disiplin yonetmeliklerinde yer alan cezalara ilişkin hukumler uygulanır

Madde 21 Bu yonetmelikteki hukumler temel eğitim 1 kademe (İlkokul), temel eğitim 2 kademe (Orta okul), orta oğretim kurumları ve yuksek okullar icin daha onceki yonetmeliklerde giyimle ilgili olarak getirilmiş olan hukumlerin yerine gecer

Madde 22 Bu yonetmelik yayın tarihinden itibaren yururluğe girer

Madde 23 Bu yonetmeliği Bakanlar Kurulu yonetir

858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt