Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

7 Tahıllı Un İle Ekmek Yapımı

7 Tahıllı Un İle Ekmek Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
7 Tahıllı Un İle Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram 7 tahıllı un (Söke marka)
*2, 5 tatlı kaşığı kuru maya
*1, 5 su bardağı ılık su
*İsteğe göre ayıklanmış zeytin
*İsteğe göre üzerine yulaf ezmesi, ayıklanmış çiğdem vs

7 Tahıllı Un İle Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar neredeyse her markette bulunan Söke’nin 7 tahıllı unu ile mükemmel esmer ekmekler yapabilirsiniz Ben ilk defa denedim, herkesin çok hoşuna gitti Almanızı ve denemenizi kesinlikle tavsiye ederim Resimde kutusunun ve içinden çıkanların fotoğrafı var 2 tane 500 gr’lık un ve 2 paket 6’şar gramlık kuru maya çıkıyor Bunlara ek olarak siz sadece su ekliyorsunuz Masrafı da yok yani Eğer kendi güvendiğiniz bir kuru maya kullanacaksanız 2, 5 tatlı kaşığına tekabül ediyor Şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarife geçiyorum
500 gr’lık paketi geniş bir kaba dökün ve ortasını açın Mayayı yarım su bardağı ılık suda 10 dk bekletin Beklemiş mayalı suyu una ekleyin Üstüne 1 su bardağı daha ılık su ekleyin ve hamuru kıvam alana kadar yoğurun Gerekirse çok az daha su eklenebilir
Yoğurduğunuz hamuru üstünü kapatıp 30 dakika ılık bir ortamda bekletin Mayalanan hamuru ister ikiye bölün ister dev yuvarlak ekmek yapın Ben ikiye bölüp kağıt baton kalıplara paylaştırdım Herhangi bir kalıba yerleştirecekseniz kalıbı önceden zeytinyağı ile hafif yağlayın Kalıpsız yapacaksanız tepsinize yağlı kağıt serin ve şekillendirdiğiniz hamuru üstüne koyun Bu şekilde tepsi mayası için 50 derecelik fırında 2025 dakika daha mayalandırın Hamurunuz süre sonunda iyice kabarmış olmalı
Sıra pişirmede Mayalanan ve kabaran hamurunuzun üstüne serpmek istediğiniz birşeyler varsa serpin ve bıçakla çizikler atın 230 derecelik ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin 10 dakika sonunda fırının ısısını 210 dereceye indirin ve 10 dakika daha pişirin Kürdan testi ile içinin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz
Not: Eğer ekmeklerinizi küçük iki tane yapacaksanız bu pişirme süresi yetiyor Ancak büyük yuvarlak ekmek yaparsanız 210 derecede süre biraz uzayabilir (78 dakika kadar) Kontrollü olmakta fayda var
Not: Ben ikiye böldüğüm hamurların birine ilk mayasından sonra bir avuç kadar ayıklanmış zeytin ekledim Dilerseniz deneyebilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt