7 yaş öncesi eğitimin önemi 0 7 yaş arası oyunlar AÇEV, hemen de 06 yaş dönemi eğitimin hayati önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı), 14 yıla yayılan yoğun birikimi sonucunda mektep öncesi ve yetişkin eğitimi alanlarında uzmanlaştıktan daha sonra, şimdi de 06 yaş dönemi eğitimin hayati önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve daha pozitif çocuğa mektep öncesi eğitim hizmeti sağlanabilmesi nedeniyle 7 Çok Geçadlı bir kampanya düzenlemeye başlamıştır Yeterli beslenme önemli Erken çocukluk adı bahşedilen 06 yaş arası dönem çocuğun en çabuk geliştiği dönemdir Beyin gelişiminin büyük bir bölümü 04 yaş aralarında tamamlanmaktadır Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin alıştırma biçimi için belirleyicidir Bu yüzden bu dönemde çocuğun yeterli beslenmesi, etkileşimde bulunabildiği, onun gelişimini destekleyen bir ortamda bulunması gerekmektedir Erken çocukluk eğitimi insan gelişiminin başlangıç noktasıdır Daha Sonra fazla geç olabilir Nüfusunun yarısından fazlası 25 yaşın aşağıda olan ve yılda 14 milyon bebeğin doğduğu ülkemizde, 06 yaş grubundaki 7 milyon çocuğun ancak yüzde 16'sı okul öncesi eğitimi hizmetlerinden yararlanabilmektedir Bu yaşlardaki eğitim eksikliğinin daha sonra giderilmesinin hemen hemen imkansız olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tablo gelişmiş ülkeler düzeyine yükselmeye çalışan bir ülke açısından hiç de iç açıcı değildir