Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

70 Katlı Bayram Baklavası

70 Katlı Bayram Baklavası
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
70 Katlı Bayram Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Un

Açmak için;


*1 kiloya yakın nişasta
*Aralarına;
*Ceviz veya fındık

Üzerine dökmek için;


*1 paket tereyağı
*1 paket margarin
*Yarım kilo ya yakın sıvı yağ

Şerbet için;


*4 bardak şeker
*4 bardak su
*34 damla limon

70 Katlı Bayram Baklavası Tarifi Yapılışı Hayırlı bayramlar Hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun
Önce hamuru yapalım un hariç tüm malzeme karıştırılır kontrollü olarak un eklenerek çok yumuşak hamur yapılır Vaktiniz varsa biraz dinlendirilir yoksa hemen yapabiliriz
Hamurdan fındıktan az büyük 70 bezelere ayrılır bezeler 10 – 10 olacak şekilde çay tabağı büyüklüğünde açılır Arasına nişasta sürülür ne çok fazla nede çok az 10 tane üst üste 7 kat olacak 10 li tepsi büyüklüğünde nişasta ile açılır tepsiye serilip arasına biraz ceviz veya fındık serpilir Tüm katlar aynı yapılıp aralarına ceviz veya fındık serpilir son katta açılı tepsiye yerleştirilir kesilir
Yağlar yakmadan eritilir sıvı yağ eklenip kesilen baklavanın her tarafına dökülür 10 dakika kadar bekletilir ve 175180 dereceye önceden ısıtılmış fırında ağır ağır 1 saat kontrolü olarak pişirilir
Gelelim şerbete şerbet malzemesi tencereye alalım ve kaynatalım kaynayınca limon sıkılıp 15 dakika daha kaynatılır altını söndürüp 5 dakika sonra baklavanın üzerine şerbet yeteri kadar dökülür baklavanız hazır
Yapacaklara afiyet olsun
 
858,496Konular
982,358Mesajlar
30,217Kullanıcılar
egeyavruSon üye
Üst Alt