73 milyonun mutluluğu için Meclis'e gelmedim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fire istemiyorumtalimatına karşın sınır ötesi operasyona ilişkin tezkere oylamasına katılmayan AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, 73 milyonun mutluluğu ve iyiliğini düşündüğüm için katılmadım Allah beni utandırmasındedi Tezkereye aleyhinde olan Seyda, önceki günkü oylamaya Ankara'da olmasına karşın katılmadı Milliyet'e bu tutumunun nedenlerini anlatan Seyda, Dün dünde kaldı Bugün yeni gün başladı Dünü bundan böyle unutalım, yeni günün heyecanına bakalımdiye konuştu 'Mesajı verdim' Oylamaya Türkiye'nin mutluluğu için katılmadığını belirten Seyda, Hepimizin mutluluğunun ve iyiliğinin böyle olacağını düşündüğüm için katılmadım 73 milyonun saadeti ve mutluluğu böyle daha iyi olur Katılmayarak ben gereken mesajı verdim Bu benim kendi düşüncem Katılanlar da Türkiye'nin mutluluğunun öyle olacağını düşündükleri için katıldılardedi Seyda, Katılıp niçin ret vermediniz?sorusuna, Böylece yerinde gördüm Bu benim takdirimyanıtını verdi Oylamaya katılmaması nedeniyle parti yönetiminden kendisini arayan olmadığını bildiren Seyda, Bizde parti içi demokrasi vardedi Kendisini oylama öncesi Şırnak'tan arayan olmadığını söyleyen Seyda, Oylama sonrası tebrik için arayan oldu mu?sorusunu, Onunla ilgili bir yorum yapmayayım Şov yapma yanlısı değilim Değerlerime kadar hareket ederim Netice bütün ülkemize bahtı açık olsundiye yanıtladı 'Hastaydım, katılamadım' AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise geçen salı acil olarak hastaneye kaldırıldığı için, çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamaya katılamadığını bildirdi Hıdır, yaptığı yazılmış açıklamada, 16 Ekim Salı günü, diş apsesinin tedavisi için kullandığı ilaçtan nedeniyle antibiyotik alerjisi yaşadığını ve mide kanaması geçirdiğini, derhal hastaneye kaldırıldığını kaydetti Hıdır, Çok arzu etmeme rağmen, maalesef askere hudut ötesi operasyon için yetki veren tezkere oylamasına katılamadımdedi Milliyet