Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

_-_-_KöFtElEr_-_-_

Hoş geldin! benaykt tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
_-_-_KöFtElEr_-_-_
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
AUsta Üsulü Kadınbudu Köfte

MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
12 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülürSoğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulurYağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (Bazı yörelerimizde kekik kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ) Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir

AFİYET OLSUN!


AUsta Üsülü Kadınbudu Köfte2


MALZEMELER
500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr BALDO PİRİNÇ
2 adet YUMURTA
100 gr KURU SOĞAN
12 demet MAYDANOZ
30 gr ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Soğan rendelenerek tavaya konan kıymanın yarısı ile birlikte orta derecede ( 5 dakika ) kavrulurFazla yağı süzülerek derince bir kaba alınıp; içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz, 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı konup istenildiği kadar tuz ve biber eklenerek 10 dakika kadar iyice yoğurulur( Osmanlı mutfağında bazı yörelerde içine kimyon kekik ince çekilmiş ceviz ilave edildiği yazılmışsa da kişisel zevke göre düşünülmelidir ) Hazırlanan harçtan yassı ve oval biçimde hazırlanan köfteler önce una daha sonra da küçük ve derin bir kap içince iyice çırpılan bir yumurta ile sarısı ayrılan diğer yumurtanın akına bir kaç kez bulunıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızrtılarak kağıt havlu üzerine çıkarılır ( Yumurta akı ne kadar fazla olursa köftelerin saçakları o kadar fazla olacaktır ) Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınan köfteler yanında istenen bir garnitür ile ( Sebze sotesi pilav patares püresi vs) ile sıcak olarak ısıtılmış tabaklarda servis edilir

AFİYET OLSUN!



Analı kızlı köfte


MALZEMELER
1 kg orta bulgur
1 kg kıyma
4 baş kuru soğan
1demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
tuz
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın
Dışının hazırlanışı : Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın 15 dakika haşladıktan sonra servis edin



AFİYET OLSUN!



Cızbız Köfte


MALZEMELER
1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş
yarım ekmek içi
2 adet soğan
yeteri kadar tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI
Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir

AFIYET OLSUN!



Çullu Köfte

MALZEMELER
200 gr kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük baş soğan
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Tuz
karabiber
kızartmak için yağ

HAZIRLANIŞI
Kıyma, bulgur, ince ince kıyılmış maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alınElinizi sık sık ıslatarak bütün malzemeyi birbirine iyice karıştırınYoğurup sakız kıvamında bir malzeme elde edinBu malzemeden, köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın ve şekil verin Bir tencerede üç bardak suyu kaynatın İçine tuz atın Köfteleri yaklaşık 8 dakika kadar haşlayınDaha sonra kevgirle alınBu arada yumurtanın içine bir çimdik tuz atıp, çırpın Suyu iyice süzülünce, köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartınSıcakken veya dilerseniz soğuk olarak servis yapın

AFİYET OLSUN !



Dalyan Köfte

MALZEMELER
1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI
Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır İçine haşlanmış bezelye, 12 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir Piştikten sonra altına biriken su alınır Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir Boza kıvamında bir sos elde edilir Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir



AFIYET OLSUN!



Ekşili Köfte

MALZEMELER
1 buçuk kg kemikli kuzu budu
1 su bardağı barbunya fasulye
250 gr ince bulgur
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 baş soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 dal ekşi sumak
250 gr yağsız kıyma
12 demet maydanoz, kıyılmış
Kırmızı biber
Kuru nane
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Et, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirilir Diğer yanda akşamdan ıslatılan barbunya fasulye ve nohut da ayrı ayrı pişirilir Dört dal ekşi sumak yıkanıp bir kaseye koyulur ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletilir Sumak yerine limon da kullanılabilir Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyulup, azar azar su ilave edilerek iyice yoğurulur Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 çorba kaşığı un ilave edilip, yoğurulur Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparılarak, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Haşlanmış et, nohut ve fasulye büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyulup, kaynatılır Hazırlanan köfteler içine atılır, köfteler piştiğinde ıslatılan sumağın suyu süzülüp, ilave edilir İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyulup, küp küp doğranan 2 domates pişirilir, yemeğin üzerinde gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır


AFIYET OLSUN!



Fırında Köfte

MALZEMELER
1 kg orta yağlı koyun kıyması
34 adet taze karabiber
kuzu içyağı (kuzu gömleği)
4 adet yumurta, katı pişmiş
1 adet soğan
14 bayat ekmek
karabiber
dereotu
tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi iyice yoğurup eti ikiye bölün Yarısının üzerine katı pişmiş yumurtaları dizin ve etin diğer bölümünü üzerine kapatıp, francala şekli verin Kuzu iç yağını yıkayıp, üzerine sarın ve fırında kızarana dek pişirin

AFIYET OLSUN



Harput Köftesi


MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
12 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin Su kaynadığında köfteleri alıp 2025 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın

AFIYET OLSUN!

İnegöl köfte

MALZEMELER
1 kg yağsız kıyma,
150 gr böbrek yağı,
İki baş soğan,
İki çay kaşığı karbonat,
İki yemek kaşığı süt tozu,
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde cekilecek İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulucak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek Bu karışım bir gün dinlendirilecek Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek



AFIYET OLSUN


İzmir Köfte

MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
Yarım bayat ekmek içi
Az karabiber, tuz
2 adet patates
2 adet domates veya 1 kaşık domates salçası
45 tane yeşil biber
Kızartmak için yağ

HAZIRLANIŞI
Soğan rendelenir, bayat ekmeğin içi, kıyma, tuz, biber, yumurta iyice yoğurulur ve 1 parmak uzunluğunda şekil verilir Diğer tarafta patatesler yıkanır, ayıklanır ve 6'ya bölünür Tuzlu suya doğranır Yağ kızdırılır Tuzlu sudan çıkarılmış, süzülmüş patatesler yağa atılıp çok az kızartılır ve bir fırın tepsisinin (yuvarlak olması tercih edilir) etrafına sıralanır Köfteler aynı yağa atılır Çok az kızartılıp tepsinin ortasına güneş şeklinde veya sıralı olarak dizilir Aynı yağda 12 dakika kızartılan biberler de şekilli olarak tepsiye köftelerin üzerine konulur Rendelenmiş ve hafifçe sulandırılmış domates veya hafifçe sulandırılmış salça tepsinin üzerine gezdirilir Orta hararette bir fırında yarım saat kadar pişirilir Pişirme esnasında yemeğin suyu hafifçe kaynatılıp bir miktar çektirilmelidir

AFIYET OLSUN!



Hekeheşendi


MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp tuzunu ekleyin ardından, yağsız olarak pilav yapın Hazırladığınız pilav soğuyunca karabiber ve kıymayı ilave edin ve pirinçleri kırmamaya dikkat ederek yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan köfteler yaparak, çırpılmış yumurtaya bulayın Kızgın yağda iki tarafını da kızartın

AFİYET OLSUN !



İçli Köfte

MALZEMELER
250 gr dana kıyma
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
tuz

iç malzemesi :

750 gr danakuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın Elde kırdığınız cevizi ilave edin Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın

AFIYET OLSUN!



Kadınbudu Köfte

MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun Oval formda köfteler yapın Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bula****** margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN!


Kaşarlı Köfte

MALZEMELER
500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
1 adet yumurta
2 küçük dilim bayat ekmek
1 baş soğan
150 gr kaşar peyniri
Yeteri kadar kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızı biber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Koyun ve dana karışımı 500 gr kıymaya bir adet soğan rendeleyin Islatılmış ekmek içini, bir yumurtayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi de katarak iyice yoğurun Yoğururken bir çorba kaşığı su ilave ederseniz köfte daha yumuşak olur Hazırladığınız köfteleri, her iki taraflarını pembeleştirerek ayçiçek yağında ateşin altını fazla açmadan kızartın Kızaran köfteleri bir tepsiye dizerek üstlerine küçük parçalar halinde kaşar peyniri koyun Kızdırılmış fırına sokup, peynirler eriyinceye kadar 10 dakika bekletip, çıkarın, peynirilerin üstüne ince kırmızı biber ekin Haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN

Mercimek Köftesi


MALZEMELER
1 bardak kırmızı mercimek
12 bardak ince köftelik bulgur
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık margarin
1 demet taze soğan
2 kaşık salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kaşığı dolusu kimyon

HAZIRLANIŞI
Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir



AFIYET OLSUN!

Milas Köftesi


MALZEMELER
12 kg kıyma
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı salça
2 adet limon suyu
25 gr margarin
kızartma için sıvı yap
bir miktar su

HAZIRLANIŞI
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulurYumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak
yuvarlatılır Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmamas} sağlanır Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin
bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su
konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir 5 dakika daha kaynatılır Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir

Afiyet Olsun !
 
858,501Konular
982,656Mesajlar
30,407Kullanıcılar
kaktusdurdenSon üye
Üst Alt