Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

A, B, C, D, K, E vitaminleri hangi besinlerde bulunur?

A, B, C, D, K, E vitaminleri hangi besinlerde bulunur?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
: A, B, C, D, K, E vitaminleri hangi besinlerde bulunur?

A vitamini: Enfeksiyonlara aleyhinde direnci arttırır bayağı yükselme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir Cildin tırnakların ve saçların dinç kalmasını sağlar Diş ve dişetleri için büyük siklet taşır
Kayısı, kuşkonmaz, maydanoz, ıspanak, havuç, kereviz, marul, portakal, erik, domates

D vitamini: İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine asistan olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar
Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş

E vitamini: Antioksidan etkilidir Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar
Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta

K vitamini: Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir
Ispanak, kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, darı, muz, şeftali, çilek

B1 vitamini: Kasların ve asap sisteminin faliyeti için gereklidirYetersizliğinde iştahsızlık, rahatsızlık, hafıza zayıflığı ve dikkat azalması görülür
Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt

B2 vitamini: Eksikliğinde dilde kızarma, yanma şehvetli, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma şehvetli, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda artış yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur
Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek

B3 vitamini: Yetkisiz besin sonucu deriyi asap sistemini tutan pellegra adlı rahatsızlık ortaya çıkar Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir Midede sindirimin esas taşları olan asitlerin üretimini sağlar
Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma

B5 vitamini: Doğada bol olduğu için eksikliğine rastlanmaz Hem bir arz bağırsaklarda da yapılmaktadır Eksikliği kan şekerinde düşme, ellerde titreme, kalp çarpıntıya neden olur
Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, ekmek, sebzeler

B6 vitamini: Asap sistemi ve hormonların çalışmasını düzenlerVücudun savunmasında antikor ve lökosit oluşumunda rol oynar Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, anemi, ciltte kuruluk, görme problemleri, hissizlik, adele zayıflığı ve krampları oluşur
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler

B11 vitamini: Kırmızı kan hücreleri ve asap dokularının oluşumunda aktif rol oynar Gözenekli Olan bölünmesi için gereklidir Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar Anne karnındaki bebeğin asap sisteminin gelişimi için de gereklidir Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, hafıza kaybı, çarpıntı gibi bir takım yürek sorunları oluşabilir
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz

B12 vitamini: Besinlerle veya sigara gibi alışkanlıklarla vücuda giren siyanürü etkisiz ışık halkası getirir Eksikliğinde dilde hassasiyet, şişme, kızarma, düş görme, buhran, adalelerde kasılmalar, asap iltihaplarına tabi olarak el ve ayaklarda duyu yitimi, karıncalanma, yanma şikayetleri oluşur
Karaciğer, kalp, böbrek, kırmızı et, tavuk, balık, süt, peynir, yumurta

C vitamini: Vücudumuz C vitaminini üretemez ot gibi yaşama ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır Yaraların iyileşmesini, damarların dinç olamalarını sağlar Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur
Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye *
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt