ABD'nde yer alan Bedrettin Dalan Türkiye'ye dönüyor Ergenekon yöneticilerinden olduğu iddia edilen Dalan, Dönüşümü erkene aldım, Türkiye'ye dönüyorumdedi Ergenekon soruşturması zarfında, Bedrettin Dalan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde çözümleme yapıldı Ekipler, üniversitenin rektörü Prof Dr Ahmet Serpil ile görüştükten daha sonra rektörlük binasının 3 katında bulunan Bedrettin Dalan'a ait bölüme çıktı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne alt ekipler, yaklaşık 9 saat 45 dakika süren aramanın ardından 34 çuval evrak ile bazı klasörleri şubeye götürdü bu vesileyle, üniversiteye gelen avukat Fatih Volkan, Bedrettin Dalan'ın oğlu Barıştırma Dalan'ın evinden gözaltına alındığını bildirdi DALAN: BENİ BULAMADILAR, OĞLUMU GÖZALTINA ALDILAR ABD'de bulunan Bedrettin Dalan ise soruşturma çerçevesinde ufak oğlu ve bir arkadaşının gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, Türkiye'ye döneceğini açıkladı Ocak ayı sonunda Türkiye’ye dönmeyi düşündüğünü, oysa soruşturmanın ortaya çıkması nedeniyle en kısa zamanda Türkiye’ye döneceğini açıkladı Firar Etmek gibi bir niyetim değildiyen Dalan, Çare için ABD'ye geldim, dönüşümü de erkene alıyorum Ülkeme dönüp savcılara açıklama vereceğimşeklinde konuştu öte taraftan, Yeditepe Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Açlık AŞ'de ve Özlem Vakfı'nın Kadıköy'deki yönetim binasında da arama yapıldığı öğrenildi Polislerin ayrılmasının ardındaki gazetecilere tanımlama yapan Özlem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Fahrettin Doğan, emniyet güçlerinin, Dalan'ın ofisinde buldukları Kurtuluş Savaşı'ndan kalma bir adet kılıç, iki adet Tibet yapımı kama, MKE'nin ürettiği değişik çapta mermiler ve ''Winchester'' marka tabancaya el koyduklarını anlattı Doğan, polislerin, Bedrettin Dalan kadar yazılı ''Türkiye'de İrtica ve Cemaat Kuşatmasında Eğitim'', ''Türkiye'de Siyasal Kilitlenme ve Çıkış Yolları'', ''Türkiye'ye Uzanan Eller'', ''Türkiye'de Eğitim ve Gericilik'' adlı 4 kitap, ''Türk İnsanın Kolaylık ve Mutluluğu'' isimli kitap, bir adet VHS kaset ve CD'yi de götürdüklerini açıklama etti Dalan'ın şoförü Coşkun Umur'un ofisi ve diğer bazı ofislerde yapılan aramalarda da tabanca mermileri, bir telsiz telefon, ''Sarsılmaz'' marka av tüfeği ve fişekler, 3 adet ruhsatlı tabanca, çalışmaz vaziyette bir adet bakımlı kamera, bilgisayar kasası ve akıl kartına el konulduğunu söyleyen Doğan, ''Sayın Bedrettin Dalan sağlık durumu sorunları nedeniyle 2,5 aydır yurt dışarıya Bu olaydan daha sonra en kısa zamanda Türkiye'ye dönecek'' diye konuştu