A İle Başlayan Bilmeceler öbür ve güzeller A Harfi İle Başlayan Bilmeceler Bilmeceler A İle Başlayan Bilmece sever misiniz bilmem ama ben küçükken çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane (Nar)bilmecesine bayılır ve babamdan, defalarca bize bilmece sormasını isterdim Bir çok bilmeceyi de unuttum ne eyvah amaailebaslayanbilmecelerdegisikveguzeller5c5607f625419alt Sevgili Melek'ler, bu ramazan ayında, oruçluyken zaman geçsin diye ve yeni değişik bilmeceler de öğrenin diye, sizler için a ile başlayan bilmeceler paylaşıyorumailebaslayanbilmecelerdegisikveguzeller5c5607f625419alt 1549142001 1549142001 ailebaslayanbilmecelerdegisikveguzeller5c5607f680ea1pngailebaslayanbilmecelerdegisikveguzeller5c5607f680ea1png ailebaslayanbilmecelerdegisikveguzeller5c5607f680ea1png Aksaray ortasında Sarı papaz oturur (yumurta) Ağaca çıkar insan değil Yazı yazar imam değil (salyangoz) Alçak uçar Beyaz beyaz açar (değirmen) Altı cehennem Üstü cehennem Ortası cennet (ateşböceği) Aldır onun tepesi Yeşildir ayrıca cüppesi Kara kara küpesi (karpuz) Ayva gibi sarıdır Elma gibi suludur (portakal) Altmış para Yetmş para Sapı uzun Kendi kara (vişne) Allah'ın hikmeti Kulun nimeti (ekmek)