Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
12 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN


Yapılışı :

Pirinç haşlanır ve süzülürSoğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulurYağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (Bazı yörelerimizde kekik kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ) Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir

AFİYET OLSUN!
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt