iltasyazilim
FD Üye
A Vitamininin Cilde Yararları
A Vitamininin cilde olan Yararları
A Vitamini Ciltte Mucizeler Yaratıyor
A vitamininin ciltte mucizeler yarattığı uzun zamandır biliniyor Yıllardır, akneli ya da güneşten hasar görebilen ciltler, A vitamini ile çare edilebiliyor
Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve fazla başarılı sonuçlar alınıyor Bu etkili antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından koruyor Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları baştan başa, A vitaminine tartı vermemiz çok yararlıdır
Güneş Işınlarına Karşı A Vitamini
Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar Yani kayıpları yerine koymamız, UV ışınlarına karşısında tedbiri artırmamız gerekli Kremlerde, güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır Fakat bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır
Hangi Yiyeceklerden A Vitaminini Karşılayabiliriz?
A vitamininin en varlıklı kaynakları süt, peynir, yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz Çünkü tüm sarı, turuncu, koyu yeşil renkteki sebze, meyve ve tahıllara rengini veren maddeler, vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler Patates, kabak, ıspanak, brokoli, havuç, kayısı, portakal, şeftali ve kavun yiyerek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz *
A Vitamininin cilde olan Yararları
A Vitamini Ciltte Mucizeler Yaratıyor
A vitamininin ciltte mucizeler yarattığı uzun zamandır biliniyor Yıllardır, akneli ya da güneşten hasar görebilen ciltler, A vitamini ile çare edilebiliyor
Son yıllarda cilt kanserleri de A vitamini ile tedavi ediliyor ve fazla başarılı sonuçlar alınıyor Bu etkili antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından koruyor Yani güneşe fazlasıyla maruz kaldığımız yaz ayları baştan başa, A vitaminine tartı vermemiz çok yararlıdır
Güneş Işınlarına Karşı A Vitamini
Ultraviyole radyasyonu vücudumuzdaki A vitamininin azalmasına yol açar Yani kayıpları yerine koymamız, UV ışınlarına karşısında tedbiri artırmamız gerekli Kremlerde, güneş sütleri ve yağlarında kullanılan A vitaminleri cildimize yararlıdır Fakat bu vitaminin ağızdan alınması daha farklıdır
Hangi Yiyeceklerden A Vitaminini Karşılayabiliriz?
A vitamininin en varlıklı kaynakları süt, peynir, yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal gıdalardır Ayrıca meyve ve sebzelerden de A vitamini alabiliriz Çünkü tüm sarı, turuncu, koyu yeşil renkteki sebze, meyve ve tahıllara rengini veren maddeler, vücudumuzda A vitamininin bir formuna dönüşürler Patates, kabak, ıspanak, brokoli, havuç, kayısı, portakal, şeftali ve kavun yiyerek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz *