ABD Başkanı Obama 'Soykırım görüşümü değiştirmedim' ABD Başkanı Obama, Ermeni soykırımıyla ilgili görüşlerini değiştirmediğini söyledi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Barack Obama Çankaya Köşkü'nde yaptıkları mülâkat sonrasında basın toplantısı düzenlediler Cumhurbaşkanı Gül, Barack Obama'yı Türkiye'de misafir etmekten onur duyduklarını belirterek, İkili ilişkileri daha da ilerletmek için çalışacağız Terörle mücadele her iki ülkenin en kayda değer konularından birisidir Sayın Başkan'ın TürkiyeAB ilişkilerine gösterdiği yakınlıktan nedeniyle çok teşekkür ederimdiye konuştu IRAK'TAN ÇEKİLECEĞİMİZ VAKIT NELER YAPILACAKABD Başkanı Obama ise, Türkiye'nin batı ve doğu aralarında bir köprü görevini gören sıradışı mirasa sahip bir ülke olduğunu belirterek, Eski medeniyetlerle yeni halk devletlerin birlikte barındığı, demokrasiye siklet veren NATO üyesi önemli bir ülkedir Çoğunluğu Müslüman olan benzersiz bir ülkedir bunlar çok kayda değer özellikler Bizim birlikte çalışmamız ve bunların getirdikleri beni heyecanlandırıyor Türkiye'nin Afganistan'da yaptığı çabaları ele aldık Irak'taki gelişmeleri de ele aldık Irak'tan ABD çekilirken neler yapılabilir onları da konuştuk Nükleer sorunlara karşın çözüm önerilerini de konuştuk Iş dünyası ve ticarete yönelik de konuştuk Ekonomik anlamda yapılacak şeyler de var İki ülke arasındaki ticari ilişkileri ele aldık Terörizm de geniş kapsamlı bir biçimde ele alındı Bana güven veren bir görüşme oldu Müslüman dünyası ile batı dünyası arasında birleşmeyi sağlayacak bir yol olacakifadelerini kullandı SOYKIRIM GÖRÜŞÜMÜ DEĞİŞTİRMEDİMBasın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obama, kendisine Senatörlük göreviniz esnasında Türkiye'nin, Ermeni soykırımı yaptığına yönelik sözleriniz vardı Hala aynı şeyleri mi düşünüyorsunuz yoksa fikirleriniz değişti mi?sorusuna Benim bu görüşlerim evraklar aşağı zaten Görüşlerimi değiştirmiş değilim Beni en fazla cesaretlendiren şey Gül’ün liderliği altında Ermenistan ve Türkiye aralarında müzakereler devam etmektedir Şu aşamada görüşlerime yok, Türk ve Ermeni halklarının görüşlerine hedefe kilitlenmek istiyorum Cumhurbaşkanına bu konuları süratli bir biçimde geliştirmek konusunda mümkün olduğu dek yapıcı almak istediğimi söyledimcevabını verdi Obama, PKK'nın Amerika Birleşik Devletleri'nin de terör listesinde olduğunu sözlerine ekledi