Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ABD Başkanlık yarışının multimilyarder adayı: Trump'tan kurtulmak için tüm paramı harcıyorum

ABD Başkanlık yarışının multimilyarder adayı: Trump'tan kurtulmak için tüm paramı harcıyorum
0
56

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Milyarder%2Dis%2Dinsani%2DABD%2Dbaskanligina%2Daday%2Dolabilir%2D227282%2Ejpg

ABD'nin en varlıklı 8. şahsı, Üstün Bowl'da reklam yayımlatmak için milyonlarca dolar harcamasını "Değer, zira muazzam sayıda beşere ulaşacak, buna çalışan kapitalizm derler" diye savundu.

ABD'de 2020 başkanlık seçimi için Demokrat Parti'den yarışa giren milyarder işadamı Michael R. Bloomberg, servetini kampanya için seferber etmesine parti içindeki rakiplerinden gelen tenkitlere karşılık verdi.

Dev finans, yazılım, data ve medya şirketi Bloomberg L.P.'nin sahibi olan, Forbes'e nazaran 53.4 milyar dolarlık servetiyle Amerika'nın en güçlü 8. bireyi olan Bloomberg, emlak krallığı ve reality gösteri yıldızlığından ABD Başkanlığına yükselen Donald Trump'ı sandıkta yenmek için tüm servetini harcamaya hazır olduğunu belirtti. 

Cumartesi günü kampanya otobüsüyle Teksas eyaletini turlayan Bloomberg, Reuters muhabirinin Demokrat Parti'nin başka aday adayları tarafından seçimleri satın almaya çalışmakla suçlandığını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Bir numaralı öncelik, Donald Trump'tan kurtulmak. Ben de Trump'tan kurtulmak için tüm paramı harcıyorum. Az mı çok mu harcamamı istersiniz? Diyeceklerim bu kadar."

New York'ta üst üste üç defa seçilerek 2002-13 ortası belediye lideri olan Bloomberg, Demokrat Parti içindeki yarışa rakiplerinden aylar sonra, lakin kasım ayının sonunda katıldı ve ulusal anketlerde Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren ve Pete Buttigieg'in akabinde 5. sırada gözüküyor. 

Bilhassa Demokrat Parti'nin sol kanadından Sanders ve Warren, Bloomberg'in 37 milyon dolarlık TV reklamı kampanyası başlatmasını çok sert eleştirip 'Amerika demokrasisini satın alma girişimi' nitelemesini yaptı. 

Tenkitlere "Bunlar tanınan olma umuduyla edilmiş siyasi lafazanlıklar, benim bunu yapmamdan makus bir siyaset olduğu için değil, kendilerini rekabete açtığı için hazzetmiyorlar" karşılığını veren 77 yaşındaki milyarder işadamı, rakiplerinin hepsinin Trump'ı yenemeyecek kadar 'liberal' olduğunu sav etti:

"Trump'ı yenebileceğimden çok emin olmamın sebeplerinden biri, oylarını kazanmak zorunda olduğumuz ölçülü Cumhuriyetçiler açısından kabul edilebilir olmam. Beğenin ya da beğenmeyin, ölçülü Cumhuriyetçileri saf değiştirmeye ikna etmeden seçimi kazanamazsınız. Başkaları ise onlar (ılımlı Cumhuriyetçiler) için çok liberal kaçıyor ve o denli bir durumda kesinlikle Donald Trump'a oy verirler."

Federal Bağlantı Komisyonu'nun dataları inceleyen Rice Üniversitesi'nden siyaset bilimci Mark Jones'a nazaran, Bloomberg ocak ayının ortasına kadar TV reklamlarına 15 milyon dolardan fazla harcadı. Bu, Demokrat rakiplerinin 2019 boyunca ülke çapında reklamlara harcadığı paranın toplamından fazla.

Ayrıyeten Trump'ın yanısıra Bloomberg'in de ABD'nin en değerli TV olayı olan 2 Şubat'taki Super Bowl yayınında 60 saniyelik reklam vermeyi planladığı öğrenildi.

Daha önce Trump kampanyasından yetkililer, Reuters'e, Super Bowl ortasındaki reklam yayımlatmak için 10 milyon dolar ödediklerini söylemişti.

Bloomberg, bu kararını şöyle savundu:

"330 milyon beşere ellerini sıkarak ulaşamazsınız. Televizyon hala sihirli bir araç. Üstün Bowl muazzam sayıda beşere ulaşma yeri olmasaydı bu kadar çok para almazlardı ya da ödemeye kimse yanaşmazdı. Buna çalışan kapitalizm derler." 

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,908Kullanıcılar
didemkinaSon üye
Üst Alt