Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ABD Savunma Bakanı Esper, Trump’ın Erdoğan’a ikinci mektubunu yalanlamadı!

ABD Savunma Bakanı Esper, Trump’ın Erdoğan’a ikinci mektubunu yalanlamadı!
0
45

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
ABD%2DSavunma%2DBakani%2DEsper%2DTrump%2Din%2DErdogan%2Da%2Dikinci%2Dmektubunu%2Dyalanlamadi%2D227440%2Ejpg

ABD Savunma Bakanı Mike Esper, çarşamba günü Lider Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortasındaki görüşme öncesinde Trump’ın Erdoğan’a ikinci bir mektup gönderdiğinden haberdar olmadığını belirtti. Esper, “Geçen haftanın problemlerini açıkçası takip etmiyorum. Önümdeki sıkıntılara odaklanmış durumdayım. Ancak bu türlü bir şey duymadım” açıklamasını yaptı.

Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mark Esper, ikinci bir mektupta “Trump'ın Erdoğan'dan S-400'lerin aktive edilmemesi karşılığında F-35 programına geri dönebileceğini vaat ettiği” argümanlarıyla ilgili olarak, “Geçen haftanın problemlerini açıkçası takip etmiyorum. Önümdeki sıkıntılara odaklanmış durumdayım. Fakat bu türlü bir şey duymadım” dedi. Esper, bununla birlikte bu türlü bir mektuptan haberdar olmamasının mektubun yazılmadığı manasına gelmeyeceğini de kaydetti.

Amerika’nın sesinde yer alan habere nazaran, argümanları yalanlamayan Esper, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar'la Brüksel'deki konuşmasına dikkat çekti ve “Akar'a bir defa daha söyledim. Hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemezsiniz. Bence bu F-35'ler için çok fazla tehdit teşkil ediyor ve tüm NATO müttefiklerimiz de bizle tıpkı fikirde. Bilhassa de F-35'leri satın alanlar ya da deneyen ülkeler…” diye konuştu.

“HER ÜLKENİN ŞARTLARI FARKLI” 

Esper'a, Türkiye'ye hâlâ Amerika’nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Gayret Etme Yasası'nın (CAATSA) uygulanmamasının Hindistan üzere ülkelere nasıl bir ileti yolladığı soruldu. Esper bu soruya, “Her ülkenin durumu kendine mahsus o nedenle hepsini kendi şartlarında ele almalısınız. Haliyle her ülkeye karşı yaptırımı da bu formda, Dışişleri ve Maliye bakanlıklarıyla değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Mark Esper'a, ABD Genelkurmay Lideri Mark Milley'nin, “ABD’nin Suriye’de tutacağı asker sayısının binden az olacağı kesin, tahminen 500 ya da 600 olur” açıklaması ve bu sayıya ne vakit ulaşılacağı da soruldu. Milley'nin sayılarının şu anda hakikat olsa da değişebileceğini belirten Esper, “Genelkurmay Başkanı'nın çekilme ve konuşlanmanın detayları konusunda kısa vakitte beni bilgilendirmesini bekliyorum. Suriye'nin kuzeydoğusundan asker çekmeyi hala sürdürüyoruz. Bu çekilme daha birkaç hafta sürecektir. Kimi ismi bilinmeyen savunma yetkililerinin 950 askere ineceğimiz tarafındaki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Bu sayıları kim, niçin veriyor bilmiyorum fakat bu yanlışsız değil” dedi.

858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt