Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri ocakta geriledi

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri ocakta geriledi
0
45

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
2247658_720x360.jpg

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri, ocakta aylık yüzde 0,2 azalışla 246,2 milyar dolara geriledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, ocak ayına ilişkin dayanıklı tüketim malı sipariş verilerini açıkladı.

Buna göre, dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, ocakta bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalarak 246,2 milyar dolara düştü.

Söz konusu veriye yönelik yönelik piyasa beklentisi, dayanıklı tüketim malı siparişlerinin yüzde 1,5 azalması yönündeydi.

Siparişlerin ocak ayında düşüş göstermesinde, otomobil ve parçalarıyla askeri uçaklara yönelik siparişlerin azalması etkili oldu.

Geçen yıl aralık ayına ait dayanıklı tüketim malı siparişlerindeki artış ise yüzde yüzde 2,9'a revize edildi.

Ömrü en az 3 yılı bulan ürünlerden oluşan dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, sanayi üretimine ilişkin bilgi vermesi açısından önem taşıyor.

Similar threads

ABD’de endeksler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel ekonomiye yönelik oluşturduğu riskler nedeniyle sert düştü. Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 4,42 azalışla 25.766,64 puana düştü. S&P 500 endeksi, yüzde 4,42 kayıpla 2.978,76 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 4,61 düşüşle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, ülkede, yurt içinde üretilen ürünler için siparişler, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 25,8 azaldı. Söz konusu azalış, 1991'den bu yana en dik düşüş olarak kayıtlara geçti. Destatis, nisan ayı fabrika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Almanya'da fabrika siparişleri, Şubat ayında yüzde 2,4 düşüş beklentisine karşın yüzde 1,4 azalış gösterdi. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, ülkede, yurt içinde üretilen ürünler için siparişler, Şubat'ta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,4 azaldı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri Ocak ayında yüzde 0.2 ile bkelenenden daha az düşüş gösterdi. -devam edecek-
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri Mayıs ayında, ülke çapında yeniden açılmanın otomobil, metaller ve işletme ekipmanlarına talebi artırmasının ardından 6 yılın en sert yükselişini gerçekleştirdi. Kullanım süreleri en az üç yıl olan malların siparişleri Mayıs ayında yüzde 15.8 ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt