Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ABD'de koronavirüs için dev bütçe! Dikkat çeken şart...

ABD'de koronavirüs için dev bütçe! Dikkat çeken şart...

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
ABD%2Dli%2Dsenatorler%2DTurkiye%2Dnin%2DSuriye%2Dden%2Dcikmamasi%2Dhalinde%2Dgenis%2Dcapli%2Dyaptirimlar%2Donerdi%2D226085%2Ejpg

Öte yandan, Beyaz Saray'ın salgınla çaba için istediği 2,5 milyar dolardan üç kat daha fazla bütçe ayrılması ve Trump'ın kelam konusu bütçeyi farklı alanlarda harcama telaşı sebebiyle tasarıya değerli bir kaide eklendi. ABD Lideri Donald Trump ise koronavirüs için 'virüs yüzünden haftalardır yüzüme dokunamıyorum' açıklamasında bulundu.

Senato Tahsisat Komitesi Lideri Senatör Richard Shelby ve Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi Lideri Nita Lowey, koronavirüs salgınına karşı tedavi geliştirilmesi ve ekstra sıhhat hizmetleri için 7,8 milyar dolarlık ek bütçe ayrılması konusunda muahedeye vardı.

Mevzuya ait açıklama yapan Shelby, salgın ile çabanın ehemmiyetine vurgu yaparak Beyaz Saray ve Kongre üyelerine siyasi bir emel gözetmeksizin salgına karşı gerekli özveriyi göstermeleri davetinde bulundu.

Shelby, "Bu mevzu siyasetin üstünde olmalıdır. Bu, Amerikan halkını potansiyel bir salgından korumak için işimizi yapmakla ilgilidir. Uzmanların bu krizle uğraş etmek için gereksinim duydukları kaynağı sağlayan agresif ve kapsamlı bir karşılık oluşturmak için birlikte çalıştık." tabirini kullandı.

Kelam konusu bütçe tasarısının çarşamba günü genel konseyde oylamaya sunulacağını belirten Shelby, Lider Donald Trump'ın vakit kaybetmeden kendisine sunulan tasarıyı imzalaması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Beyaz Saray'ın salgınla uğraş için istediği 2,5 milyar dolardan üç kat daha fazla bütçe ayrılması ve Trump'ın kelam konusu bütçeyi farklı alanlarda harcama tasası sebebiyle tasarıya yalnızca Kovid-19 ve misal salgınlar için harcanmasına ait kaide eklenmesi dikkati çekti.

"Virüs yüzünden haftalardır yüzüme dokunamıyorum"

Öte yandan Lider Trump ve Lider Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray’da Amerikan Havayolları şirketi yöneticileri ile bir ortaya geldi.

Kovid-19’un hava yollarına tesirinin konuşulduğu toplantıda, Pence de virüsün son durumu hakkında iştirakçileri bilgilendirdi ve büyük bir tasaya gerek olmadığını vurguladı.

Trump, burada yaptığı konuşmada, bilhassa İtalya üzere virüs ölümlerinin çok olduğu bölgelere yapılan seyahatlerde dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Ancak dünyanın büyük bir kısmına uçuş yapmak şu anda inançlı." iletisini verdi.

Lider Trump, "Virüs nedeniyle haftalardır yüzüme dokunmuyorum. Bunu yapmayı hakikaten çok özledim." sözünü kullandı.

Açıklamaları toplumsal medyada gündem olan Trump'un elini yüzüne koyarak konuşulanları dinlediği fotoğrafları paylaşıldı.

858,510Konular
982,885Mesajlar
30,664Kullanıcılar
MinaSon üye
Üst Alt