Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ABD’den YPG’ye gönderilen tıbbi yardımlarla ilgili AKP’den ilk açıklama

ABD’den YPG’ye gönderilen tıbbi yardımlarla ilgili AKP’den ilk açıklama
0
29

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
ABD%2Dden%2DYPG%2Dye%2Dgonderilen%2Dtibbi%2Dyardimlarla%2Dilgili%2DAKP%2Dden%2Dilk%2Daciklama%2D235028%2Ejpg

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

* ABD’nin terör örgütü YPG’ye maske gönderdiğine dair bir bilgi var ancak teyit edilmiş bir şey değil. Lakin şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Bu temel bir kuraldır; beşerler tıynetlerini asla değiştiremezler. Bizim tıynetimizde merhamet vardır, vefa vardır, yardımlaşma vardır.

* Biz New York’taki insanların sapır sapır döküldüklerini, ceset torbalarının yollarda olmalarını, hele hele bunların birçoğunun da fakir mahallelerin insanlarını gördüğümüz, bildiğimiz her haber programından sonra içimiz burkuldu. Biz insanlık olarak yardım ettik, şayet ABD hükümeti de bir formda terör kümelerine yardım yapıyorsa onlar da tıynetinde olanları yapıyorlar.

* Maskeyi bırakın, umarız oradaki terör kümelerini takviye vermeyi sürdürmezler. İnsanlığımızı gösteriyoruz, bu türlü bir şey varsa bundan rahatsız olduğumuzu tabir ediyoruz.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin yardım gönderdiği ABD, Suriye'de PKK/YPG’ye karşı her türlü dayanağı sağlamaya devam ediyor. 

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Misyon Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG’ye sıhhat gereçleri verildiğini duyurulmuştu.

Gereçlerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke vilayetine bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtilmiş, gereçlerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarılmıştı.

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt