Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AB'den Ukrayna'ya 50 Milyon Euroluk Yardım Paketi

AB'den Ukrayna'ya 50 Milyon Euroluk Yardım Paketi
0
223

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-a3cb5c7987a43126efbfec3ada5698512bbb508a.jpg

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya insani yardım için  50 milyon euro daha harcayacağını duyurdu. Mevzuya ait Pazar günü yapılan açıklamada, 'Ağır çatışmaların ve füze taarruzlarının kritik kıymetteki sivil altyapıyı tahrip ettiği Ukrayna’da insani gereksinimlerin değeri çok büyük' tabirlerine yer verildi.

Öngörülen ölçünün 45 milyon eurosunun Ukrayna’daki insani projelere tahsis edildiği, geri kalan 5 milyonun da komşu ülke Moldova'ya ayrıldığı açıklandı. Savaşın başından beri Moldova’ya Ukrayna’dan yüzbinlerce mültecinin ulaştığı kaydedildi.

Sözkonusu meblağ geçen hafta Avrupa Birliği Kurulu'nun gerçekleştirdiği Ukrayna’ya bağış konferansında açıklanan 1 milyar euroluk paketin kesimi kapsamında öngörülüyor. AB'den yapılan açıklamada, AB’nin Rusya saldırısından etkilenenlere toplamda 143 milyon euro insani yardım sağladığı belirtildi.

Son açıklanan fonun, acil tıp hizmetlerine, inançlı içme suyuna ve hijyene, barınma ve korunmaya, nakit takviyesine ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı teşebbüslere harcanacağı açıklandı.

Similar threads

Kurban bayramı tatilinin akabinde yurt içinde birinci iş gününde işlemciler iş gücü datalarının takip edilecek. Yurt dışında ise İngiltere sanayi üretimi, Almanya ve ABD enflasyonu üzere kıymetli datalar bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulu, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
ABD Lideri Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları iktisat alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını duyurdu. ABD Lideri Joe Biden,  Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya yapılacak yeni yardımlar ve Rusya'ya karşı atılacak yeni adımlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Sol koalisyon hükümetinin, İş verenler Konfederasyonu (CEOE) ve ülkedeki iki büyük sendikanın liderleriyle vardığı uzlaşma sonucu hazırlanan İstihdam Yaratma ve Ekonomiyi Yeniden Canlandırma Anlaşması, Madrid'deki Başbakanlık Konutu'nda imzalandı. Başbakan Pedro Sanchez, imza töreninde yaptığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
2014 yılından bu yana Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ile gerginleşen Rusya-Ukrayna alakaları 2021 yılında Ukrayna'nın NATO üyeliği gündemi ile kopma noktasına geldi. ABD'de Biden'ın açıklamaları hafife alınsa da istihbaratım var demişti. Putin evvel tarihi hatırlatan bir konuşma yaptı sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Ukrayna'da patlayan bombalar Türkiye iktisadına de hasar verirken, günlerdir tesirlerini izliyor ve okuyoruz. Durumun insani boyutu içler acıtırken, son periyotta ülkemizde yaşanan ismi konulmamış ekonomik ortam ise zora düşüyor. Yapılan planlamalar ve beklentiler aşağı yönlü revize edilirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,543Konular
981,906Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt