Abdest alırken akunacak dualar abdest alırken okunacak türkçe dualar 1548184061 1548184061 abdestalirkenakunacakdualar5c543de07e634abdestalirkenakunacakdualar5c543de07e634 abdestalirkenakunacakdualar5c543de07e634 Abdeste başlarken önce maksat edilir, daha sonra eûzübesmele çekilir Sonradan da her bir âzayı yıkarken şu duâlar okunur: ELLERİ YIKARKEN Elhamdü lillâhi'llezi ceale'lmâe tahûran ve'lİslâme nûran Suyu temizleyici, İslâm'ı da nûr kılan Allah'a hamdolsun AĞIZA SU VERİRKEN Allahümme e'inni alâ tilâveti'lKur'an ve zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetike Ey Allah'ım, Kur'an okumak, seni zikir ve sana şükür etmek, sana olan ibadeti güzelleştirmek hususlarında bana destek et! BURNA SU VERİRKEN Allahümme erihnî râihate'lCenneti velâ turihnî râihate'nnâr Allah'ım, bana Cennet kokusunu duyur, Cehennem kokusunu hissetirme! YÜZÜ YIKARKEN Allahümme beyyid vechî yevme tebyaddu vücûhün ve tesveddü vücûh Allah'ım, yüzlerin kiminin ak, kiminin kara olduğu o günde, benim yüzümü ak çıkar! SAĞ KOLU YIKARKEN Allahümme a'tinî kitâbî biyemînî ve hâsibni hisâben yesîrâ Allah'ım, kitabımı sağımdan ver, hesabımı da kolay eyle! SOL KOLU YIKARKEN Allahümme lâ tu'tinî kitabî biyesârî velâ min verai zahrî Allah'ım, kitabımı solumdan ve arkamdan verme BAŞI MESHEDERKEN Allahümme Ezillenî tahte zilli arşike yevme lâ zılle ilâ zıllü arşik Allah'ım, Arş'ın gölgesinden başka gölge olmadığı günde, beni Arş'ın gölgesinde gölgelendir KULAKLARI MESHEDERKEN Allahümme'c alnî mine'llezîne yestemiûne'lkavle feyettebiûne ahseneh Allah'ım, beni sözü dinleyip de en güzeline uyanlardan eyle BOYNU MESHEDERKEN Allahümme a'tik rakabetî mine'nnâr Allah'ım, boynumu Cehennem ateşinden âzâd eyle! AYAKLARI YIKARKEN Allahümme sebbit kademeyye alâ'ssırati yevme tezillu fîhi'lakdâm Allah'ım, ayakların sırat üstünde kaydığı günde, ayaklarımı sırat üstünde değişmez eyle, kaydırma! ABDESTTEN SONRADAN Abdestten sonra bir veya üç kere de Kadr Sûresini okumak da abdestin âdâbındandır