Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdest Alırken Hangi Dua Okunur

Abdest Alırken Hangi Dua Okunur
0
171

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Abdest Alırken Okunacak Dua

Abdest Alırken Dua Okumak

1) Abdeste başlarken

Elhamdu lillahillezî ce'ale'lmâ'e tahûran ve ce'ale'lislâme nûra!

(Suyu temizAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? islamı nur kılan Allah'a hamdolsun)

2) Ağıza su verirken:

Allahumme eskınî min havdı nebiyyike ke'sen lâ azma'u ba'dehû ebedâ

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana peygamberinin havuzundan böylece bir kadeh içir kiAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? ondan sonra yeniden susamıyayım)

3) Burnuna su verirken:

Allahumme lâ tuharrimnî râyihate na'imike ve cinânike

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana ni'metinin ve cennetlerinin kokusunu haram kılma)

4) Yüzünü yıkarken:

Allahumme beyyid vechî binûrike yevme tebyeddu vucûhun ve tesveddu vucûh

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bir takım yüzlerin beyazlanacağıAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bazı yüzlerin kararacağı günde yüzümü ağart)

5) Sağ kolu yıkarken:

Allahumme a'tınî kitabî bi yemînî ve hâsibnî hisâben yesîrâ

(Allahım kitabımı sağ tarafımdan ver ve hesabımı kolaylaştır)

6) Sol kolu yıkarken:

Allahumme lâ tutınî kitâbî bişimâlî velâ minverâ'i zahrî velâ tuhâsibnî hisâben şedîdâ

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? kitabımı sol tarafımdan ve arkamdan vermeAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? beni zorlama bir hesaba çekme)

7) Başı meshederken:

Allahumme ğaşşinî birahmetike ve enzil aleyye min berakatik

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? başımı rahmetinle örtAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? üzerime bereketlerini indir)

8) Kulakları mesederken:

Allâhumme'c'alnî minellezîne yestemi'ûne'lkavle feyettebiûne ahseneh

(Allah'ımAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? beniAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? sözü işitip sözün en güzeline uyanlardan eyle)

9) Boynu meshederken:

Allâhumme a'tik rakabetî mine'nnâri vehfeznî mine'sselâsili ve'lağlâl

(Allah'ım boynumu cehennemden âzâd eyle ve beni zincirlerdenAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bağlardan koru)

10) Sağ ayağı yıkarken:

Allâhumme sebbit kademeyye alassırâtı yevme tezillu fîhi'lakdâm

(Allah'ım ayakların kayacağı günde ayaklarımı Sırat üzerinde sağlam tut)

11) Sol ayağı yıkarken:

Allâhumme'c'allî sa'yen meşkûran ve zenben mağfûran ve ticâraten len tebûra

(Allah'ım Abdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? bana beğenilecek bir alıştırma verAbdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunmalıdır? Okunur? günahımı affedip makbul amel ve kârlı bir ticaret ihsan eyle)

12) Abdest bitince:

''Allahümmecalnî minettevvâbîn, vecalnî minelmütetahhirîn, vecalnî, min ibâdikessâlihîn, vecalnî minellezîne lâ havfün aleyhim ve lâhüm yahzenûn Sübhânekellahümme ve bihamdike, Eşhedü en lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîke kir estagfiruka ve etûbü ileyke eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve Resûlüke''

(Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok çok temizlenenlerden kıl Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir nefret gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl Seni her an hamdinle tesbîh ederim Ey Rabbim şehâdet ederim ki Senden diğer hiç bir ilâh değil, oysa Sen varsın Şerîkin yok Senin ve tekrar şehâdet ederim ama Muhammed Senin kulun ve resûlündür Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim) *

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt