Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdest Alırken Ne Okunur

Abdest Alırken Ne Okunur
0
154

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abdest Alırken Hangi Dua Okunur

Abdest Alırken Okunacak Dualar Nelerdir

Abdest Duâları

Abdeste başlarken şu duâ okunur:

Bismillâhilazîm Velhamdü lillâhi alâ dînilİslâm Ve alâ tevfîkılîmân Ve ala hidayetir rahman Elhamdü lillâhillezî cealelmâe tahûren ve cealelislâme nûren

Azamet ve celâl sahibi Allahın adiyle başlarım Bizi İslâm dininde kılan, îman etmeğe muvaffak buyuran ve hidâyete erdiren Rahman Allaha hamdederim Suyu arıtıcı İslâmı da nur kılan Allaha hamdolsunSonra, eller bileklere değin üç kez yıkanır

Sağ el ile ağıza üç kerre su verirken şu düâ okunur:

Allahümmeskınî min havdi nebiyyike kesen lâ ezmeu badehü ebedenEy Rabbim, bana peygamberinin havzından bir kâse içir, ondan sonra hiç susamayayım3 Sağ el ile uruna üç kerre su verip, sol el ile sümkürülür Buruna su verirken

Allahümme erihnî râyihatel cenneti verzüknî min niamihâ Ve lâ türihnî râyihatennâr

Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma

Avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara kadar yüzü yıkarken şu düâ okunur:
Allahümme beyyid vechî binûrike yevme tebyaddü vücûhü evliyâike ve lâ tüsevvid vechî bi zünûbî yevme tesveddü vücûhü adâike

Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nice yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nurunla beyaz kıl, nurlandır

Sol el ile, sağ kol dirseğe kadar (üç kere) yıkanırken:
Allahümme atınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hisâben yesîren, düâsı okunur

Ey Rabbim! Kitabımı sağ elime ver ve hesabımı kolay gör

Sağ ile sol kol (üç kere) dirsek dâhil yıkanırken:
Allahümme lâ tutinî kitâbî bi şimâlî ve lâ min verâi zahrî ve lâ tühâsibnî hisâben şedîden, düâsı okunur

Ey Rabbim! Kitabımı sol elime verme, arkamdan da verme, ve hesabımı zorlaştırma

Her iki kolu yıkadıkdan sonra, elleri tekrâr yıkar ve o yaşlıkla başı mesh ederken:
Allahümme harrim şarî ve beşerî alenNâr Ve ezıllenî tahte zıllî arşike yevme lâ zılle illâ zıllü arşike,düâsı okunur

Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru Senin himâyenden diğer bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arşının gölgesi altında gölgelendir Allahım beni rahmetinle sar, üzerime berekâtından indir

Dahâ sonra sağ ve sol elin şehâdet parmakları ile iki kulağın deliklerine su verirken baş parmaklar ile kulakların arkası mesh edilir ve:
Allahümmecalnî minellezîne yestemiûnelkavle fe yettebiûne ahsenehû, düâsı okunur

Ey Rabbim! Beni sözü dinleyib de en güzeline ittiba edenlerden kıl

Ellerin dış yüzü ile enseyi mesh ederken:
Allahümme atık rakabetî minenNâr, düâsı okunur

Ey Rabbim! Benim boynumu alev esâretinden kurtar, beni zincirlerden ve bukağılardan muhafaza et

Boynu mesh etdikden sonradan, sol elin minik parmağı ile, sağ ayağın minik parmağından başlıyarak, ayak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle, topuklarla birlikde, sağ ayağı üç kere yıkarken:
Allahümme sebbit kademeyye alessırâtı yevme tezillü fîhilekdâmü, düâsı okunur

Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üstünde değişmez kıl

Sol ayağı üç kere yıkarken, bacak parmaklarının arasını küçük parmağı ile bu sefer baş parmakdan başlıyarak, küçük parmağa doğru, bacak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle topuğu ile birlikde yıkarken:
Allahümme lâ tatrud kademeyye alessırâti yevme tatrudü küllü akdâmi adâike Allahümmecal sayî meşkûren ve zenbî mağfûren ve amelî makbûlen ve ticâretî len tebûre, düâsı okunur

Ey Rabbim! Bana râzı olduğun bir alıştırma, ver, günahımı bağışla, makbul bir amel ve zarar etmeyen bir ticâret nasîb et

Abdest bitince: Allahümmecalnî minettevvâbîn, vecalnî minelmütetahhirîn, vecalnî, min ibâdikessâlihîn, vecalnî minellezîne lâ havfün aleyhim ve lâhüm yahzenûn Sübhânekellahümme ve bihamdike, Eşhedü en lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîke leke estagfiruka ve etûbü ileyke eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve Resûlüke

Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok fazla temizlenenlerden kıl Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir korku gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl Seni her lahza hamdinle tesbîh ederim Ey Rabbim şehâdet ederim ancak Senden diğer hiç bir ilâh yok, ama Sen varsın Şerîkin yok Senin ve tekrar şehâdet ederim ancak Muhammed Senin kulun ve resûlündür Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim *