Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdest Alırken Okunacak Dualar Turkce

Abdest Alırken Okunacak Dualar Turkce
0
220

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Turkce Abdest Alırken Okunacak Dualar

Abdest Alırken Okunacak Dua Turkce

Abdest alacak kimse, abdeste başlarken EUzu ve Besmelecektikten sonra:
Yuce Allah'a hamd olsun ki, suyu temizleyici ve İslam'ı nur yapmıştır,der

Ağzına su alırken:
Allah'ım! Peygamberinin Kevser Havuzundan bana oyle bir kase icir ki, ondan sonra asla susamayayım,der

Burnuna su verirken:
Allah'ım! Beni nimetlerinin ve cennetlerinin guzel kokularından mahrum etme,der

Yuzunu yıkarken:
Allah'ım! Bazı yuzlerin aklanacağı ve bazı yuzlerin kararacağı gunde benim yuzumu ak yap,der

Sağ kolunu yıkarken:
Allah'ım! Kitabımı sağ elime ver ve benim hesabımı kolay yap,der

Sol kolunu yıkarken:
Allah'ım! Kitabımı soldan ve arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba cekme,der

Başını meshederken:
Allah'ım! Beni rahmetinin icine koy, uzerime de bereketlerinden indir,der

Kulaklarını meshederken:
Allah'ım! Beni, hak sozu işitip de onun en guzeline uyanlardan yap,der

Boynunu meshederken:
Allah'ım! Bedenimi cehennem ateşinden azad et,der

Ayaklarını yıkarken:
Allah'ım! Bir takım ayakların kayacağı gunde, ayaklarımı Sırat Koprusu uzerinde sabit kıl,der

alıntı

Similar threads

Abdest alırken,her aza icin okunacak dualar Abdest dualarını acıklar mısınız Abdet duası Abdeste başlarken eUzu besmeleden sonra: Elhamdu lillahillezi ce'ale'lma'e tahUran ve ce'ale'lislame nUra! (Suyu temiz, İslamı nur kılan Allah'a hamdolsun) 2) Ağıza su verirken: Allahumme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Abdest duaları Abdest duaları arapca Turkce Abdest duaları Abdest duaları Arapca ve Turkce 1)Abdeste başlarken Euzu Besmeleden sonra şu dua okunur: Elhamdu lillahillezi cealel mae tahuren ve cealel islame nura Anlamı:Suyu temizleyici ve İslamı nur kılan Allah'a hamdolsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Abdest Alırken Okunan Dualar Neler Abdest Alırken Neler Okunur Abdeste başlarken eUzu besmeleden sonra Elhamdu lillahillezi ce'ale'lma'e tahUran ve ce'ale'lislame nUra! (Suyu temiz, islamı nur kılan Allah'a hamdolsun) Ağıza su verirken: Allahumme eskıni min havdı nebiyyike...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Abdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Hangi Dualar Okunur Abdest alırken elleri yıkarken okunacak dua; Elhamdu lillahi'llezi ceale'lmae tahUran ve'lİslame nUran Ağza Su Verirken okunacak dua; Allahumme e'inni ala tilaveti'lKur'an ve zikrike ve şukrike ve husni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
İslam’ın beş şartından biri olan namazı kılmadan önce abdest alınır. Abdest alırken her abdest azası için okunacak dualar şöyledir: 1. Elleri Yıkarken:“Azamet ve celâl sâhibi Allah’ın adıyla başlarım. Bizi İslâm dininde kılan, îman etmeye muvaffak buyuran ve hidâyete erdiren, Rahman Allah’a...
Cevaplar
0
Görüntüleme
430
858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt