Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdest Alırken Şupheye Duşmek

Abdest Alırken Şupheye Duşmek
0
151

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Abdest Alırken Şuphe

Abdest Alırken Vesvese

Abdestten sonra, Acaba başımı mesh ettim mi?veya Abdestim var mı?diye şuphe etmek, namaz kıldıktan sonra Elbisem temiz mi idi?veya İftitah tekbirini almış mıydım?gibi şupheler vaki olan kimse, yeniden abdest almaz, elbisesini yıkamaz, namazını iade etmez

Abdestinin bozulduğundan terettut eden kimse abdest aldığını bilip sonra bozulduğunda şuphe ederse abdesti var kabul edilir Abdestini bozduktan sonra abdest aldığını hatırlamasa abdest alması gerekir

alıntı

Similar threads

Şeytanın İnsana Verdiği Vesveseler Vesveseden Kurtulmak İcin Okunacak Dua Vesveseden Kurtulmanın Caresi Vesvese, şeytanın verdiği zararlı olan şuphedir Vesvese etmek gunahtır Gunah işlememek icin vesveseye hic itibar etmemelidir İki hadisi şerif meali: (Vesvese şeytandandır Abdest alırken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Abdestbozan ne demek Abdestbozan hakkında bilgi İdrar veya dışkı yollarından yani on ve arkadan herhangi bir şeyin cıkması Maide sUresi 6 ayetinde sizden birisi abdest bozmaktan geri donmuşseve Hz Peygamber (sav)'e Hades nedir?diye sorulduğunda; Her iki yoldan cıkandırcevabını vermeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Abdest alırken şupheye kapılırsak ne yapmalıyız? İnsanoğlu abdestte ve namazda bazen dunya işlerine kendini teslim edip duşucelere dalabiliyor Hal boyle oluncada aldığı abdestten yada kıldığı namazdan şuphe edebiliyor Şayet abdest alırken şuphe duyarsak ve aceba abdestim oldu mu diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Vesvese Nedir? Vesvese, zararlı olan şuphe, kuruntu demektir Vesvese etmek gunahtır Vesvese eden imamın arkasında namaz kılmak mekrUhtur Vesvese, suyu israf etmeye sebep olur İsraf ise haramdır Vesvese, namazı geciktirmeye, cema'ati, hatta namaz vaktini kacırmaya sebep olur Vakti, omru zayi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Yellenmek Abdesti Bozarmı Gusul Abdesti Alırken Yellenmek Dort mezhepte de yellenmek abdesti bozar (Mezahibi Erbea) Bu konuda hadisi şerifler de vardır Birkacı şoyledir: (Namaz kılarken yellenen namazdan cıkıp abdest alsın, namazı da iade etsin Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İAhmed...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt