Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdestli olmayan kişinin yaptığı yemek yenir mi?

Abdestli olmayan kişinin yaptığı yemek yenir mi?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abdestli olmayanın yaptığı yemek yenir mi?

Yemek gerçekleştirmek veya yemek yemek için abdestli almak gerekmez Dinimizde böyle bir şey yoktur Abdullah İbn Abbâs ’tan rivâyete kadar, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem tuvaletten çıktıktan sonradan kendisine yemek yemek hazırlanmıştı Oradakiler “sana abdest suyu getirelim mi? dediler Bunun üstüne Rasûlullah şöyle buyurdu:

“Ben fakat namaza kalktığım vakit abdest almakla emrolundum (Tirmizi, Et ’ime, 40; Ebû Dâvûd, Et ’ime, 11)

Peygamberimiz; “Ben oysa namaza kalktığım zaman abdest almakla emrolundum sözüyle, “Müminler! Namaza kalktığınız vakit yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın Başınıza mesh edin ayaklarınızı da topuklarınıza dek… (Maide, 56) âyeti kerimesine dikkat çekici etmiş ve namaza kalkmanın dışarıda hiçbir meslek için abdest almakla emrolunmadığını ifade buyurmuştur *

858,497Konular
982,556Mesajlar
30,294Kullanıcılar
Üst Alt