Bir periyot konser için geldiği Türkiye'ye hayran kalarak hem burada yaşamaya hem de Müslüman olmaya karar veren ABD'li sanatçı Miles, Türkiye'de yaşamaktan memnunluk duyduğunu açıkladı.
Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok sanatkarın vokalistliğini yaparak ün kazanan ABD'li sanatçı Della Miles, geçtiğimiz yıl Türkiye'ye yerleşip Müslüman oldu. Miles, "Müslüman olduğum için son nokta huzurluyum." dedi.
Yerkürenin en uygun caz sanatkarları arasında gösterilen Della Miles, Antalya'nın Manavgat kazasında Side Yerküre Müzikleri Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen konserde hayranlarıyla buluştu.
"BURADA YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUM"
Muğla'nın Ortaca kazasının Dalyan Mahallesi'ne yerleştiğini, Türkiye'de yaşamaktan mesrur olduğunu tabir eden Miles, "Dalyan, doğal hoşluklara sahip çok hoş bir yan. Yaşadığım taraf çok sessiz ve tabiat mükemmeli. Konserlerimden ötürü çok seyahat ediyorum. Bu nedenle konutumda ziyade vakit geçiremiyorum. Fırsat buldukça Türkiye’ye geliyorum ve burada yaşamayı seviyorum." diye konuştu.
Türk kişisi ve kültürünü sevdiği için Türkiye'de yaşama kararı aldığına dikkati çeken Miles, almadan çok vermeyi seven Türk kültürünü benimsediğini vurguladı.
Geçen yıl Türkiye'de Müslüman olduğunu hatırlatan Miles, ömründen fazla hislerinde çok büyük değişiklik olduğunu belirterek, "İslam aslında bir eğitim. Gerçeğin eğitimi. Birileri sana söylüyor ve sen de kabul ediyorsun. Müslüman olduğum için son radde huzurluyum. Ailem beni seviyor. Allah'ı da seviyor. Bu yüzden bana bir reaksiyon veren, karşı çıkan olmadı." tabirlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine değinen Miles, bunun memnunluk verici olduğuna işaret ederek, "Görüşmemizde bana güya bir yönetici değil de çok yakın arkadaş üzere yaklaştı, sevgisini gösterdi." dedi.