Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Abdullah Avcı: Nasıl başladığımız önemli değil

Abdullah Avcı: Nasıl başladığımız önemli değil
0
52

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

UEFA Avrupa Ligi H Kümesi birinci hafta maçında Trabzonspor, konuk olduğu Macaristan'ın Ferencvaros kadrosuna 3-2 mağlup oldu.

"Bizim üzere gruba yakışmadı"

Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya güzel başlayamadıklarını belirten bordo mavili kadronun teknik yöneticisi Abdullah Avcı, dedi.

trabzonspor_3367.jpg

"Nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli"

"İlk yarıda 3 golün 2'si ferdî yanılgıdan geldi. Onun dışında konum vermedik. İkinci yarıda daha fazla topa sahip olup, uygun oynamamız gerekiyordu. Daha süratli oynamamız, boş koşu yapmamız, kenarlardan maksada gerçek paslar atmamız lazım. İkinci gol, kenar orta. Sayılmayan 3. gol kenar orta. Bunun sayısını çoğaltmamız lazım. Bugün kaybettik. Oyunda kendi ismimize eleştireceğimiz birçok şey olabilir. Olumlu tarafları daha az, olumsuz tarafları fazla. Daha kaliteli kadroyuz, daha yanlışsız oynamalıydık. Ona karşın kaybetmeyebilirdik. Turnuvaya yenilgiyle başladık. Nasıl başladığın değil nasıl bitirdiğin değerli. Çıkaracağımız derslere odaklanıp, pazartesi günü oynayacağımız lig maçımıza hazırlanacağız. Rakibi de tebrik ediyoruz."

trabzonspor_8247.jpg

"Daha güzel oynayacağımızı düşünüyorum"

Avcı, geçen döneme nazaran ekibin oyununda düşüş olduğu tarafındaki bir soru üzerine, "İlk sene 6 ay çalışmıştım. Ligi 4. bitirip Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettikten sonra Trabzonspor'un şampiyonluk gayesi ve ona nazaran takım oluşmuştu. Bu gayeye de Türk futbol tarihinde hiç olmayacak biçimde rakipleri yaklaştırmadan 11 puan farkla şampiyon olduğumuzda ulaşmıştık. Cornelius'un ve Ahmet Can'ın transferleri kulübe maddi kazanım sağladı. Yavaş yavaş değişim yaşandı, yaş ortalamamız düştü. Ligde Antalyaspor maçı hariç kaybettiğimiz bir karşılaşma olmadı. Geçiş devri olağan. Puan ortalaması gerçek gidiyor. Bu süreci yanlışsız geçtiğimizi, daha düzgün oynayacağımızı düşünüyorum." cevabını verdi.

trabzonspor_3856.jpg

"Mukavelemizi 3 sene uzattık"

Bordo-mavili kadronun teknik yöneticisi, Trabzonspor ile mukavelesinin uzatıldığı istikametindeki haberlere ait, şu tabirleri kullandı:

"Geçen sene ligde şampiyonluğu garantilemeden Ertuğrul (Doğan) Beyefendi sözleşme uzatmak istemişti. Ben de 'Buradayım aslında, sözleşmem devam ediyor. Öncelikle şampiyonluk amacına ulaşalım. Onun için buradayım.' demiştim. Ondan sonrasında yazın da Ertuğrul Beyefendi benle görüşmek istediğinde 'Sen nasıl istiyorsan o halde olsun.' dedim. Ertuğrul Beyefendi nasıl istediyse, o biçimde oldu. Karşılıklı, memnun yeni bir tertiple, yeni maksatlara gidebilmek için sözleşmemizi 3 sene uzattık. Kulübün içinde değişimleri de gerçek halde yaparak 3 yıllık sözleşme teklif ettiler. Ben de hiçbir şey sormadan imzaladım. Bugün prestijiyle açıklanmış. Hem Trabzonspor hem benim adıma iyi olsun."

trabzonspor_3226.jpg

Cherchesov: "Oyuncularımızın gayretiyle 3 puanla ayrıldık"

Ferencvaros Teknik Yöneticisi Stanislav Cherchesov, oyuncularının kırmızı kart hariç maçtan evvel ne konuştuysa yaptıklarını belirterek, "Karşılaşmayı 3-2 kazandığımız için memnunum. Oyuncularımızın çabası sayesinde 3 puanla ayrıldık." dedi.

Cherchesov, 10 kişi kalmalarına rağmen yalnızca savunma yapmadıklarını, maçı kazanmak için atakta durumlar ürettiklerini ve sonuca gittiklerini kelamlarına ekledi.