Abdullah Gül istedi Apple iPhone ve iPade Türkçe Klavye yaptı! Abdullah Gül Apple görüşmesi iPhone ve iPade Türkçe Klavye Bilmiyorum, biliyor musunuz, Cumhur Başkanı'mız Abdullah Gül Apple ile görüşüp, iPhone ve iPade Türkçe klavye olmasını istediğini Bilmiyorsanız da acilen öğrendiniz diyor ve sizlere iPhone ve iPade Türkçe klavye haberinin ayrıntılarını sunuyorum Melek'lerabdullahgulistediappleiphoneveipadeturkceklavyeyapti5c547cb8ec062alt 1549040820 1549040820 abdullahgulistediappleiphoneveipadeturkceklavyeyapti5c547cb92c012abdullahgulistediappleiphoneveipadeturkceklavyeyapti5c547cb92c012 abdullahgulistediappleiphoneveipadeturkceklavyeyapti5c547cb92c012 Apple, Abdullah Gül’ün de Tim Cook ile görüşmesinde dile getirdiği Türkçe klavye sorununu sonunda çözdü iPhone ve iPad’e Türkçe F ve Q klavye geliyor Vatan Gazetesi'nden Uğur Koçbaş'ın haberine kadar, ABD ziyareti sırasında Mayıs ayında Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek Apple merkezinde şirketin CEO’su Tim Cook kadar ağırlanan Abdullah Gül’ün Türkçe klavye konusundaki sitemi netice verdi Gül, Cook ile görüşmesi sırasında Apple’ın ürünlerinde Ş,Ğ,Ç,Ü,Ö,İ karakterlerini içeren sanal klavye bulunmamasından yakınmış ve iPhone ve iPad’lerin sanal tuş takımlarına bu harflerin de eklenmesi gerektiğini söylemişti Bundan haberdar olmadığını gösteren Cook da ziyaretçilerden birinin iPad’ini alıp incelediğinde Türkçe karakterlerin ama S,G,C,U,O,I harflerine uzun süre basıldığında ortaya çıktığını görmüş ve bu sorunu çözecekleri sözünü vermişti Apple’ın iOS işletim sistemine küçük bir ekleme yapılarak sorunun ortadan kalkması muhtemel olabiliyordu Nitekim Gül’e verilen söz sonrasında programcılarına gerekli değişikliğin yapılması talimatını veren Cook, Türk kullanıcıları memnun edecek değişikliği hayata geçirdi EYLÜL'DE GELİYOR Apple’ın Eylül ayında devlete ait tanıtımı yapılacak olan yeni işletim sistemi iOS6’nın dün yayınlanan yeni deneme sürümünde (iOS6 Beta 3) hem F hem de Q Türkçe klavye eklendi iOS6 henüz test aşamasında olduğu için şimdilik yalnızca sınırlı sayıdaki program geliştiriciler kadar deneme ediliyor Eylül ayında normal kullanıcıların da kullanımına açılmadan önce minimum 8 deneme sürümünün çıkması bekleniyor