Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdullah Yazıcı Kimdir, Hayatı

Abdullah Yazıcı Kimdir, Hayatı
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abdullah Yazıcı Biyografisi
Abdullah Printer Hayatı

Abdullah Printer Kimdir, Hayatı

Abdullah Printer İlim ve Fazilet Vakfı Eski Başkanıdır

Trabzon Of ilçesi Şanslı Kasabası'nda 1931 yılında doğdu İlköğretimini, Uğurlu İlkokulu'nda yaptıktan sonradan, benzer yerde bulunan medreseye intisap etti Büyük alim muhterem Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hocaefendi'nin rahlei tedrisinde 13 yıl süreyle İslami ilimler tahsil ederek 1951 yılında mezun olmuştur

1954 yılında askerlik hizmetini yaptıktan daha sonra İstanbul'a yerleşerek tahsiline devam etmiş, İstanbul'un tanınmış büyük alimlerinden farklı alanlara yönlendirilmiş branşlarda kültürlü, İslami ilimlerde ihtisas yapmış ve dağıtılmış dini görevlerde bulunmuştur

1958 yılında Üsküdar Müftü Yardımcılığı, 1962 yılında ise Üsküdar Müftüsü olarak 15 sene zaman ile devir yapmıştır Hem 10 sene süreyle İstanbul Merkez Vaizliği görevini yürüten Abdullah Printer, 1983 yılında kendi ricası ile emekli olmuştur

Eğitim ve öğretime büyük tartma veren Abdullah Yazıcı bu düşünceden hareketle 1972 yılında eğitim amaçlı İlim ve Fazilet Vakfı'nı kurmuştur Bu vakfın kurucu temsilciliğinde dağıtılmış tarihlerde Özel Fazilet Eğitim Kurumları'nı açmıştır

Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve Eğitim Kurumları kurucu temsilciliğini yürüten Abdullah Printer 28092002 tarihinde vefat etmiştir *

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt