Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdurrahman Kızılay Kimdir, Hayatı

Abdurrahman Kızılay Kimdir, Hayatı
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abdurrahman Kızılay Hayatı Hakkında

Abdurrahman Kızılay Türk Ahali sanatçısı
Abdurrahman Kızılay 1940 yılında Kerkük'ün Musalla semtinde doğdu
Belli Başlı adı Abdurrahman Ömer İbrahim
Abdurrahman Kızılay Ilk ve orta eğitimini Kerkük'te tamamladıAbdurrahman Kızılay Çocuk yaşlarda halk müziği müziğine alaka duydu Öncelikle Abduvahit Küzecioğlu, İzzettin Nimet, Reşit Küle Rıza edinmek üzere Kerkük'lü meşhur ustalardan ders aldı Türkiye'de Kerkük hoyrat ve türkülerinin sevilmesina öncülük edenlerden biri oldu Birincil türkülerini, 1959 yılında Bağdat Radyosu'nun günde yarım saatlik Türkmen programında okudu 1950'lerin ortalarından itibaren, Kerkük Kızılay'ında gönüllü olarak çalıştı

Abdurrahman Kızılay Türkiye'de Altun hızma Mülayimtürküsü ile tanındı 1960 yılında 6 sene Ankara Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü'nde eğitim aldı Eğitimini tamamladıktan sonra 1966'da Kerkük'e döndü Baas Partisi'nin iktidara gelmesinden bir ay önce baştan Türkiye'ye geldi Seneler sonradan 2003 Eylül'ünde baba toprağına adım atabildi 1974'de Türk vatandaşlığına kabul edildi Soyadı olarak, Kızılay'ı seçmesinin nedeni, yıllar önce Kerkük Kızılay'ında kuruma verdiği hizmetlerdi Abdurrahman Kızılay Evli ve iki çocuk babası idi Abdurrahman Kızılay 12 Aralık 2010 tarihinde Ankara'da vefat etti

Abdurrahman Kızılay'ın, tanıdık türküleri arasında Altın Hızma, Evlerinin Önü Boyalı Kutup, Dağlar Başın Alaydım, Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı, Aynaya Baktım Saç Beyaz Olmuş yer alıyordu *

858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt