iltasyazilim
FD Üye
Ablamın Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için:
*250 gram kıyma
*2 adet orta boy domates
*Mantar
*Mısır
*Bezelye
*Konservede yumuşamış havuç
*Kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket knorrmaggi bolonez sosu
Krep hamuru için:
*2 yumurta
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 bardak su
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Ablamın Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı İç harcı için öncelikle iki ayrı tavaya yaklaşık bir yemek kaşığı sıvı yağı dökerek, tavanın birinde kıymayı koyulaşana kadar ve diğerinde mantarları, domatesleri ve kırmızı biberleri yumuşayana kadar pişiriyoruz Kıymalı kısmına yarım tatlı kaşığı tuz serpilir Dilerseniz kıymanın tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, fakat bolonez sosu tozunun baharatlı olduğunu da göz ardı etmeyiniz Daha sonra derin bir kabin içinde bolonez sosu tozuna 250 ml su ekleyerek karıştırıyoruz ve tozun tamamen su ile kaplanmasını sağlıyoruz Karışımı domatesli biberli harcın içine ilave edip tekrar karıştırıyoruz Azar azar mısır, bezelye ve havuç ekledikten sonra diğer tavada pişirdiğimiz kıymayı dahil edip tekrar karıştırıyoruz
Krep hamuru için gerekli tüm malzemeler derin bir kabın içinde mixer ile yaklaşık 2 dakika kek hamurundan bir az daha akıcı bir hamur elde edene kadar çırpılır
Daha sonra geniş bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave edilir ve kuru bir kağıt mendili ile tavanın her tarafına yedirilir Kepçe kaşığı ile tavanın ortasına krep hamuru dökülür ve tavayı hafif oynatarak hamurun tavayı kaplaması sağlanır Hamurun her iki tarafı da kızarana kadar pişirin ve bu yöntemi her kaşık hamur için uygulayın
Hazır kreplerin ortasına iç harcından iki yemek kaşığı kadar koyulur ve rulo şeklinde sarılır Krepleri geniş bir borcamın içine yan yana dizip üzerine rendelenmiş peynir serpiniz ve 200 derece fırında peyniri eriyene kadar pişiriniz
Ben servis için özellikle pancar ve salatalık turşusu tercih ediyorum
Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız
Bu tarif için sevgili ablacığıma teşekkür ediyorumŞimdiden herkese Afiyet olsun !
*250 gram kıyma
*2 adet orta boy domates
*Mantar
*Mısır
*Bezelye
*Konservede yumuşamış havuç
*Kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket knorrmaggi bolonez sosu
Krep hamuru için:
*2 yumurta
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 bardak su
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Ablamın Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı İç harcı için öncelikle iki ayrı tavaya yaklaşık bir yemek kaşığı sıvı yağı dökerek, tavanın birinde kıymayı koyulaşana kadar ve diğerinde mantarları, domatesleri ve kırmızı biberleri yumuşayana kadar pişiriyoruz Kıymalı kısmına yarım tatlı kaşığı tuz serpilir Dilerseniz kıymanın tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, fakat bolonez sosu tozunun baharatlı olduğunu da göz ardı etmeyiniz Daha sonra derin bir kabin içinde bolonez sosu tozuna 250 ml su ekleyerek karıştırıyoruz ve tozun tamamen su ile kaplanmasını sağlıyoruz Karışımı domatesli biberli harcın içine ilave edip tekrar karıştırıyoruz Azar azar mısır, bezelye ve havuç ekledikten sonra diğer tavada pişirdiğimiz kıymayı dahil edip tekrar karıştırıyoruz
Krep hamuru için gerekli tüm malzemeler derin bir kabın içinde mixer ile yaklaşık 2 dakika kek hamurundan bir az daha akıcı bir hamur elde edene kadar çırpılır
Daha sonra geniş bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave edilir ve kuru bir kağıt mendili ile tavanın her tarafına yedirilir Kepçe kaşığı ile tavanın ortasına krep hamuru dökülür ve tavayı hafif oynatarak hamurun tavayı kaplaması sağlanır Hamurun her iki tarafı da kızarana kadar pişirin ve bu yöntemi her kaşık hamur için uygulayın
Hazır kreplerin ortasına iç harcından iki yemek kaşığı kadar koyulur ve rulo şeklinde sarılır Krepleri geniş bir borcamın içine yan yana dizip üzerine rendelenmiş peynir serpiniz ve 200 derece fırında peyniri eriyene kadar pişiriniz
Ben servis için özellikle pancar ve salatalık turşusu tercih ediyorum
Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız
Bu tarif için sevgili ablacığıma teşekkür ediyorumŞimdiden herkese Afiyet olsun !