Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ablamın ve Arkadaşımın Çocuğunu Emzirdim Bu Çocuklar Evlenebilirler mi?

Ablamın ve Arkadaşımın Çocuğunu Emzirdim Bu Çocuklar Evlenebilirler mi?
0
72

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Ben ablamın çocuğunu emzirdim, birde arkadaşımın kızını emzirdim. Bu hususta bunlar evlenebilir mi yoksa kardeş mi oluyorlar.

Değerli ziyaretçimiz, bir kadının emzirdiği bütün çocuklar o kadının süt çocuğu sayılmaktadır. Bununla birlikte tabi olarak bir kadının emzirdiği bütün çocuklar ayrı anne ve babadan olsalar da bu çocuklar süt kardeş olmaktadırlar. İslam dininde bu konu çok önemli bir konudur.

Bu nedenle her Müslüman kadın bu konunun öneminin bilincinde olmalıdır. Hangi çocukları emzirdiğini unutmamalıdır ve o çocuklara süt anneleri olduğunu ve hatta süt kardeşlerinin kimler olduğunu söylemekle yükümlüdür. Zira bu tür durumlar çok karşılaşılmaktadır ve bazı gençler bu konuda ciddi maduriyetler yaşamaktadır. Tabi bu konun vebali ise bu konudan haberdar olduğu halde çocukları bilgilendirmeyen konunun ciddiyetine sahip olmayan yetişkinlerdir.

Özetle, sorunuza cevap verecek olur isek bahsettiğiniz bu iki çocukta süt kardeşlerdir ve evlilikleri söz konusu dahi değildir.

Similar threads

Selamum Aleyküm. Benim bir sorum olacak. Bir bayan bir erkekle evleniyorlar ve seneler sonra sütkardeş olduklarını öğreniyorlar ve ortada çocuklarda var bunların o dakikadan itibaren ne yapmaları gerekir. Direk ayrılmaları mı yoksa ilişkilerini sürdürmeleri mi gerekir? Cevap verirseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Açıkçası bu soruyu 13 yaşında ki bir gencin sorması bizi şaşırttı. Ziyaretçimizin sorusu dinen kız ve erkek kardeşlerin odası ne zaman ayrılmalı? Zira bu soruyu anne ve babaların önemsemesi ve sorması gerekmektedir. Şimdi önce soruya ve daha sonra bu sorudan yola çıkarak bu konuda genel bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Sual: Bir erkeğe, anababasının hala ve teyzesi, bir kadına da, anababasının amca ve dayısı mahrem midir? Kimler kimlerle evlenemez? CEVAP Önce usül ve füru meselesini bilmek gerekir Usül, anababa, bunların anababa, dede ve büyük anneler Ananın anası ve babanın anası, bunların anaları Füru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Bireyin sağlıklı gelişimi henüz anne karnındayken başlamaktadır. Anne karnındaki bebek annenin duygularının parçalarını taşımaktadır. Dolayısıyla annenin yaşadığı her duygusal durum bebeğin geleceğini ve ruh halini çizmekte önem rol oynar. Annenin psikolojisi doğduktan sonra bebeği nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
‘’Çocuklar ağlaya ağlaya okula gider’’ ya da ‘’Çocuk ağlasın, alışır’’ gibi cümleleri şimdilerde okullar açıldığında ne çok duyuyoruz değil mi? Peki gerçekten eğitim siteminin getirdiği dayatmalar, bazen de yanlış eğitimcilerin yanlış bilgilendirmeleri sonucunda çocuklar ağlatılmalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt