Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abuzer kebabı nedir ve Abuzer kebabı nasıl yapılır? Evde abuzer kebabı tarifi

Abuzer kebabı nedir ve Abuzer kebabı nasıl yapılır? Evde abuzer kebabı tarifi
0
52

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
abuzer_kebabi_tarifi_1537344037_7325.jpg

Güneydoğu'nun zengin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Adıyaman'ın yöresel tatlarından "Abuzer kebabı" yıllardır sofraları süslüyor. Kıyma, domates, sarımsak ve baharatlarla yapılan bu özel yemek sadece Adıyaman'da yapılıyor. İşte Abuzer kebabının tarifi...

Adıyaman mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Abuzer kebabı, yıllardır sofraları süslüyor. Pratik tarifi ve kısa sürede pişmesiyle yapımı oldukça basit olan kebap sunumuyla da kalabalık sofraların baş tacı olacak. Abuzer kebabı Adıyaman'da gün içerisinde bir kaç esnafın buluşmasıyla hazırlanır. Bu anlamda dayanışma ve kaynaşma anlamında farklı bir önem taşır. Esnaf ve memurların tercih ettiği ve kısa süre içerisinde hazırlanan Abuzer kebabı, domates, soğan, biber ve tercihe göre etli ile etsiz olarak yapılır. Doyurucu özelliğe sahip bu yemek Adıyaman'da yaz aylarında vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Özellikle sebzelerin kullanıldığı Abuzer kebabı protein açısından bol ve sağlıklı bir yemektir.

dbfLH_1612949538_6914.jpg

ABUZER KEBABININ TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet büyük domates
300 gram kıyma
2 baş sarımsak
10 adet küçük boy soğan
Arzuya göre sivri biber

l7D4B_1612949444_8381.jpg

YAPILIŞI

Domatesleri yuvarlak şeklinde dilimleyin ve yuvarlak fırın tepsisine dizin. 

Üzerine küçük boy soğanları bütün halinde domateslerin üzerine ekleyin. Sarımsakları da aynı şekilde soyarak soğanların yanına koyun. 

Ardından kıymaları köfte büyüklüğünde yuvarlayarak domateslerin üzerine yerleştirin.

Üzerine sivri biberleri de uzun uzun ekledikten sonra tuzu ilave edin.

180 derece fırında 30 dakika pişen kebabı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt