Aç kalarak zayıflayabileceğini düşünenler var mı hala aranızda? Ya da zayıflamak için yalnızca haşlanmış zerzevat ve salata yemesi gerektiğini düşünenler?
O devir bu yazıyı dikkatle okusunlar!
Diyet yapmak, sağlıklı kilo vermek düşündüğünüz kadar güç değil. Ne yiyeceğini, ne kadar yiyeceğini, nasıl pişireceğini, neyi neyle birlikte tüketmesi gerektiğini bilmeli insan. Mesela et ve et eserlerinin yanında süt ve süt eserleri tüketmek çok ağır protein içeren bir öğün olarak bizi zorlayabilir. Lakin et öbeğinin yanına salata, zerzevat eklediğimizde sindirimimizin daha rahat olduğunu gözlemleyebiliriz. Ya da et kümesi içermeyen, kurubaklagil olmayan bir öğünde yalnızca zerzevat yemeği yemek bizim için eksik kalmış olabilir. Zerzevat yemeklerinin yanına protein kaynağı olarak yoğurt eklersek bize daha uzun müddet tokluk verecektir. Kişinin gün içindeki yediklerine nazaran bunların ölçüleri değişebilir. Yanına gün içinde tükettiklerine nazaran tam buğday ekmeği eklenebilir.
Kahvaltıda yalnızca yumurta,peynir tüketenler de bol proteinli bir öğün geçirmiş olur. Bir de süt içerlerse büsbütün protein ve yağ içeriği olan istikrarsız bir kahvaltı olmuş olur. Bunların yanına tam buğday ekmeğini birkaç dilim eklemek bize zarar vermez. Bilakis karbonhidrat,yağ,protein istikrarını sağlayarak hem gün içinde bizi daha uzun mühlet tok meblağ hem de gün içindeki tatlı isteğimizi azaltır.
Her bireyin günlük tüketmesi gereken kalori ölçüsü olduğu üzere karbonhidrat, protein ve yağdan da belirli ölçülerde tüketmesi gerekir. Ayrıyeten besin kümelerini da kendi içinde tüketmesi gereken ölçü kadar tüketmelidir.
Gereksinmelerinize nazaran düzenlenen öğünlerinizle aç kalmadan, sevdiğiniz yemeklerden vazgeçmeden diyet yapabilir, sağlıklı bir halde kilo verebilirsiniz.
Tıka basa yiyerek değil, midemizi zorlayarak değil, sevdiğimiz şeylerden uzak durarak değil, aç kalarak değil, mutsuz olarak değil; sağlıklı beslenerek, gereksinmelerimizi karşılayacak biçimde ve aç kalmadan kilo verebilirsiniz.
Kilolarınızla değil kendinizle barışın, sağlıklı kalın.
O devir bu yazıyı dikkatle okusunlar!
Diyet yapmak, sağlıklı kilo vermek düşündüğünüz kadar güç değil. Ne yiyeceğini, ne kadar yiyeceğini, nasıl pişireceğini, neyi neyle birlikte tüketmesi gerektiğini bilmeli insan. Mesela et ve et eserlerinin yanında süt ve süt eserleri tüketmek çok ağır protein içeren bir öğün olarak bizi zorlayabilir. Lakin et öbeğinin yanına salata, zerzevat eklediğimizde sindirimimizin daha rahat olduğunu gözlemleyebiliriz. Ya da et kümesi içermeyen, kurubaklagil olmayan bir öğünde yalnızca zerzevat yemeği yemek bizim için eksik kalmış olabilir. Zerzevat yemeklerinin yanına protein kaynağı olarak yoğurt eklersek bize daha uzun müddet tokluk verecektir. Kişinin gün içindeki yediklerine nazaran bunların ölçüleri değişebilir. Yanına gün içinde tükettiklerine nazaran tam buğday ekmeği eklenebilir.
Kahvaltıda yalnızca yumurta,peynir tüketenler de bol proteinli bir öğün geçirmiş olur. Bir de süt içerlerse büsbütün protein ve yağ içeriği olan istikrarsız bir kahvaltı olmuş olur. Bunların yanına tam buğday ekmeğini birkaç dilim eklemek bize zarar vermez. Bilakis karbonhidrat,yağ,protein istikrarını sağlayarak hem gün içinde bizi daha uzun mühlet tok meblağ hem de gün içindeki tatlı isteğimizi azaltır.
Her bireyin günlük tüketmesi gereken kalori ölçüsü olduğu üzere karbonhidrat, protein ve yağdan da belirli ölçülerde tüketmesi gerekir. Ayrıyeten besin kümelerini da kendi içinde tüketmesi gereken ölçü kadar tüketmelidir.
Gereksinmelerinize nazaran düzenlenen öğünlerinizle aç kalmadan, sevdiğiniz yemeklerden vazgeçmeden diyet yapabilir, sağlıklı bir halde kilo verebilirsiniz.
Tıka basa yiyerek değil, midemizi zorlayarak değil, sevdiğimiz şeylerden uzak durarak değil, aç kalarak değil, mutsuz olarak değil; sağlıklı beslenerek, gereksinmelerimizi karşılayacak biçimde ve aç kalmadan kilo verebilirsiniz.
Kilolarınızla değil kendinizle barışın, sağlıklı kalın.