Yemek yapmak için bazen yeterli motivasyonunuz ve zamanınız olmayabilir. Bu gibi durumlarda imdadınıza yetişecek tarifler elbette var. Ancak hem lezzetli hem pratik tarif bulabilmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Biz bunların hepsini düşünerek buraya 5 dakikada yapılan kolay atıştırmalıklar listesi hazırladık. Buradaki tarifler ister ara öğünde ister çayın yanında tüketilebilir. Haydi o zaman kolları sıvayıp hepsini tek tek deneyin!
1. Yüksek besin değerine sahip enerji topları, tatlı ihtiyacınızı şipşak giderecek!
Yer Fıstıklı Çikolatalı Enerji Topları Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yulaf ezmesi
0,5 su bardağı toz badem
2 çorba kaşığı kakao
0,2 su bardağı agave şurubu
0,5 su bardağı yer fıstığı ezmesi
Bulamak için:
- 1 kase Hindistan cevizi tozu
Tüm malzemeleri mutfak robotunun içerisine alın. Macun kıvamını alana kadar çektirin. Misketten küçük yuvarlaklar alın ve yuvarlak şekiller verin. Hindistan cevizine veya kakao tozuna bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
2. Bu yemesi keyifli ve kokusu muhteşem atıştırmalığın pişirme süresi uzun olsa da yapımı 5 dakikanızı alacak!
Elma Cipsi Tarifi
Malzemeler
2 adet elma
Yarım adet limon
1 kase tarçın
Elmaları incecik dilimleyin ve çekirdeklerinden arındırın. Üzerlerine birer damla limon suyu sıkın. Limon suyu elmaların kararmasını önler. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine elmaları dizin. Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü pişirin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
3. Kilo almak istemiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye etmem!
Mozzarella Peyniri Kızartması Tarifi
Malzemeler
1 küçük boy kase mozzarella peyniri
1 küçük boy kase mısır unu
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Mozzarella peynirini çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yumurtayı bir kapta çırpın. Mısır ununu bir kaseye alın. Mozzarella peynirlerini önce yumurtaya sonra una batırın. Bir tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın. Arka ve ön yüzü kızaracak şekilde tüm peynirleri pişirin. Soğutmadan hemen servis edin. Afiyet olsun.
4. Bu kolay atıştırmalığı misafirlerinize şık bir şekilde ikram edebilirsiniz!
Avokado Püreli Kanepe Tarifi
Malzemeler
6 dilim tam tahıllı ekmek
4 yemek kaşığı krema
2 adet olgun avokado
Yarım çay kaşığı tuz
100 gram somon füme
Servisi için:
4 dal dereotu
1 adet limon
Ekmeği dilediğiniz boyut ve şekilde dilimlere ayırın. Ya da yuvarlak kalıplar yardımı ile kesebilirsiniz. Harcı için; olgun avokadoları ortadan kesin ve çekirdeğini çıkarın. Kabuklarını da soyun. İnce bir şekilde dilimlere ayırın. Mutfak robotunun içerisine alın. Üzerine tuz ve krema ilave edin. Püre kıvamına gelene kadar çekin. Harcı ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Somon fümeyi dilediğiniz şekli vererek kanepelerin üzerine yerleştirin. Dereotu ve limon dilimi ile süsleyin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
5. Dışarıda yediklerinizin aynısı hatta daha da lezzetlisi desek abartmış olmayız!
Soğan Halkası Tarifi
Malzemeler
2 adet büyük boy soğan
3 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı maden suyu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı bayat ekmek içi
Soğanları dikkatli bir şekilde soyun. Halka şeklinde dilimlere ayırın. Her soğan dilimini kendi halkalarına ayırın. Yumurtayı, sütü, maden suyunu, elenmiş unu, mısır nişastasını, tuzu, karbonatı ve kırmızı toz biberi bir kapta çırpıcı ile karıştırın. Süzgeçten geçirin ve bir kenara alın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Bayat ekmek içini bir tabağa alın. İnce halkalara ayrılmış soğanları önce kaplama harcına sonra bayat ekmek içine bulayın. Hepsini kızdırılmış tavada pişirin. Kevgir yardımı ile servis tabaklarına aktarın. Kâğıt havlu ile fazla yağını aldırın. Dilediğiniz soslar eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
6. Hafif tatlı isteyenler için eğlenceli bir tarif!
Havuçlu Toplar Tarifi
Malzemeler
4 adet havuç
1 su bardağı fındık
2 adet sıcak suda bekletilmiş hurma
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı toz zencefil
Bulamak için:
- Arzu edilen kadar Hindistan cevizi tozu
Not: Hindistan cevizi unu yerine yulaf unu da kullanabilirsiniz. Bulamak için toz fıstık kullanabilirsiniz.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını dilerseniz soyun. Daha sonra havuçları rendeleyin. Fındığı mutfak robotuna alın ve toz haline gelene kadar çekin. Hurmanın çekirdeğini çıkarın ve içerisine ekleyin. Zencefili ve unu ilave edin. Havucu da ekleyin. Un ufak edene kadar çektirin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlak şekiller verin. Hindistan cevizi tozuna bulayın. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
7. Midelere şenlik bir tarif ile geldik!
Cevizli Köfte Tarifi
Malzemeler
1 adet patates
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı ceviz içi
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı isot
1 adet kuru soğan
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı domates salçası
Arzu ettiğiniz kadar nar ekşisi
Servisi için:
Köftelik bulguru bir kabın içerisine alın. Sıcak su ekleyin ve üzerini kapatın. Kabarana kadar bekletin. Kuru soğanı ve ceviz içlerini minik bir şekilde doğrayın. Bulgurun içerisine soğan ve ceviz içini ekleyin. Ardından isot hariç baharatları ilave edin. Salçayı da ilave edip iyice harmanlayın. Püre haline getirilmiş patatesi, nar ekşisini ve diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurma işlemine başlayın. Dilediğiniz şekli verin ve servis tabağına alın. Marul yaprakları ve maydanoz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
8. İspanya ve Latin Amerika'nın gün boyunca atıştırmalık olarak tükettiği kızarmış hamur tatlısı!
Churros Tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta (Oda sıcaklığı)
1 su bardağı su
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çimdik tuz
110 gram tereyağı
1,5 su bardağı beyaz un
0,2 su bardağı toz şeker
Yeteri kadar kızartmalık yağ
Servisi için:
- Eritilmiş bitter çikolata
Su, tereyağı, tarçın ve tuzu bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve üzerine unu eleyin. Eriyene kadar karıştırın. Tencereyi tekrardan ocağa alın. Biraz pişirdikten sonra ocaktan alın. Hamuru soğuması için mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker karıştırarak ilave edin. Sıvı yağı tavada kızdırın. Sıkma torbasına hamur harcını doldurun. Kızartma yağına hamurdan bir parmak uzunluğunda sıkın ve kesin. Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Kızarmış hamurları toz şekere bulayın ve servis tabağına alın. Eritilmiş bitter çikolata ile servis edin. Afiyet olsun.
9. Kendinizi şımartmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre!
Simit Tost Tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
9 dilim sucuk
50 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
1 adet simit
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Simidi bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin. Tavaya yerleştirin ve ocağı kısık ateşe alın. Etrafına dilimlediğiniz sucukları yerleştirin. Sucuklar pişince simidin iç kısımlarına yerleştirin. Dilimlenmiş kaşarları dilediğiniz şekilde yerleştirin. Rendelenmiş kaşarı simidin iç kısmına yerleştirin. Üzerine yumurtayı kırın. 2 dakika pişirince hemen ocaktan alın. Arzu edilen içecekle servis edin. Afiyet olsun.
10. İtalyan mutfağının gurme lezzetlerinden birini yapalım!
Parmesan Peynirli Polenta Tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı su
1 su bardağı mısır irmiği
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tencereye sütü ve suyu alın. Kaynadıktan sonra tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. İrmiği içerisine karıştırarak ilave edin. Koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peyniri ve tereyağı ekleyin. Sıcakken dilediğiniz şekli verin ve hemen servis edin. Üzerini peynir rendesi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
11. Peynir severler sizler için bir tarif hazırladık!
Tavada Peynirli Sandviç Tarifi
Malzemeler
2 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim tost ekmeği
4 dilim cheddar peyniri
Tost ekmeklerini kesme tahtası üzerine alın. Cheddar peynirlerini ekmek dilimleri üzerine yerleştirin. Üzerlerini ekmek dilimleri ile kapatın. Tırtıklı bıçak yardımı ile ekmek dilimlerini çapraz bir şekilde kesin. Ekmeklerin her yüzeyine tereyağı sürün. Tavayı kızdırın. Ekmek dilimlerinin arka ve ön yüzeyini iyice kızartın. Hemen servis edin. Afiyet olsun.